Sommerkurser på Kunsthøjskolen er et levende mødested for engagerede borgere, som beskæftiger sig med kunst på et eller andet plan og typisk kommer på højskolen for at få faglig fordybelse og samtidig nyde et lille afbræk i godt selskab.”

Sommerkurser 2022

Åbner for tilmelding den 30. november kl. 18:00.
Tilmeldingsformularen bliver offentliggjort her på siden.

Kunsthøjskolen tilbyder sommerkurser af både 8 og 14 dages varighed. Hvert sommerkursus består af 5 forskellige værksteder – som kursist vælger du på forhånd, hvilket værksted du ønsker at udforske i løbet af kurset.

På kurserne får du mulighed for at fordybe dig i en enkelt kunstnerisk disciplin, som f.eks. maleri, keramik, animation eller grafik, med flere.

Kursus A: 11. juni – 18. juni 2022

Kursus A, af 8 dages varighed, tager udgangspunkt i arbejdet med den kunstneriske proces og det individuelle udtryk på de 5 udbudte værksteder. Ud over undervisningen på værkstederne er der fælles oplæg og arrangementer som er med til at perspektivere opholdet på højskolen med et bredere kunstnerisk og kulturelt indhold. Hver dag er der fælles morgensamling med et tankevækkende oplæg, der kan danne ramme om den uformelle samtale i løbet af dagen, på tværs af de enkelte værksteder. Kursusleder: Sølve Madsen

Keramisk materiale og udtryk
Alikka Garder Petersen
Maleri
Thomas Friisholm Sommerkurser 2022
Maleri
Peter Carlsen
Skriveværksted
Nina Malinovski
Smykker
Gitte Nygaard

Kursus B: 19. juni – 2. juli 2022

Vi præsenterer både de nyeste tendenser inden for billedkunsten og traditionelle former. Hver morgen er der oplæg ved kursets lærere ligesom vi inviterer aktuelle kunstnere til at holde foredrag eller performe undervejs. 14 dage med kunstneriske udfordringer, oplevelser og stof til eftertanke. Kursusleder: Christin Johansson

Animation
Sommerkurser 2022
Keramik
Christin Johansson Sommerkurser 2022
Maleri
Sommerkurser 2022
Maleri
Sommerkurser 2022
Serigrafi
Nis Rømer

Kursus C: 3. juli – 16. juli 2022

Med udgangspunkt i kursisternes egne arbejder og erfaringer rådgiver lærerne individuelt i de forskellige fag. Der stilles spørgsmål til hvorfor ? og undervises og vejledes i hvordan. Hver dag starter med et fælles oplæg af kursets lærere, og oplægget indgår i dagens samtaler om kunst såvel i, imellem og udenfor værkstederne. Kursusleder: Hanne Lange Houlberg

Det Grafiske Værksted
Tine Kjølsen Sommerkurser 2022
Fotografi
Hanne Houlberg Sommerkurser 2022
Maleri
Sommerkurser 2022
Smykker
Sommerkurser 2022
Tegning
Sommerkurser 2022

Kursus D: 17. juli – 30. juli 2022

Kursus D er et sommerkursus af 14 dages varighed. Ud over værkstedsundervisningen orienteres der, gennem foredrag og andre arrangementer fælles for alle, om aktuelle og historiske, kunstneriske og kulturelle emner. Hver dag starter med “musikalske morgentanker” ved forstanderen Michael Nielen.

Digitalt Fotografi
Sommerkurser 2022
Grafik
Sommerkurser 2022
Keramik
Sommerkurser 2022
Maleri
Sommerkurser 2022
Maleri
Sommerkurser 2022

 
Kunsthøjskolen er en del af de danske folkehøjskoler. Skolen blev grundlagt 1962 og var den første højskole med kunst som fokus.
Et højskoleophold på Kunsthøjskolen er præget af høj faglighed og et intenst, sprudlende socialt liv med diskussioner, foredrag, koncerter og andre fælles arrangementer om kunst og kultur. Ugekurserne bliver brugt af mange kunstinteresserede som en aktiv og kreativ sommerferie med fordybelse i moderne kunst.

Priser & tilmedling
 

Sommer-kurser-hojskole-2Sommer-kurser-hojskole-2014-1Kort-kurser-hojskole-2Sommer-kurser-hojskole-9Kort-kurser-hojskole-4Sommer-kurser-hojskole-2014-4Sommer-kurser-hojskole-6Sommer-kurser-hojskole-2014-6Sommer-kurser-hojskole-2014-3Sommer-kurser-hojskole-2014-2Kort-kurser-hojskole-3Sommer-kurser-hojskole-2014-5Sommer-kurser-hojskole-11Kort-kurser-hojskole-5Sommer-kurser-hojskole-10Sommer-kurser-hojskole-1Kort-kurser-hojskole-1

Undervisere på sommerkurserne 2022

Professionelle kunstnere, fra den danske og internationale kunstscene, underviser på skolens værksteder, der er åbne alle døgnets 24 timer. Det giver rig mulighed for at udforske og realisere pludseligt opståede idéer uanset tidspunktet på døgnet. Kurserne er intense, meget komprimerede og giver god mulighed for at fordybe sig i en enkelt kunstnerisk diciplin og er for mange kursister en katalysator for opdage, eller genopdage, et kunstnerisk virke. Sommerkurserne på Kunsthøjskolen er højskolekurser, præget af høj faglighed og et intenst og sprudlende social liv, med diskussioner, foredrag og koncerter i inspirerende og kreative rammer.

 

Priser 2022

Et 1 uges sommerkursus á 8 dage (Kursus A) koster 4400 kr. inkl. tilmeldingsgebyr
Et 2 ugers sommerkursus á 14 dage (Kursus B,C & D) koster 6750 kr. inkl. tilmeldingsgebyr
Prisen inkluderer 5 timers daglig undervisning, fællesarrangementer, kost & logi. Materialer til de enkelte værksteder er ikke inkluderet. Der er mulighed for at købe materialer på skolen.

Når skolen har bekræftet tilmelding til sommerkurset, opkræves tilmeldingsgebyret på 600 kr.

Du skal medbringe dit eget sengetøj.
Med sengetøj menes: Dyne, pude og sengelinned.
Alternativt kan det tilkøbes ved at sætte flueben i tilmeldingen.
Tilkøb af sengetøj koster +150 kr.

Betaling ved afbud
Kun tilmeldingsgebyret skal betales ved afbud der gives – senest 6 uger før kursusstart.
Halvdelen af kursusprisen skal betales ved afbud der gives – op til 2 uger før kursusstart.
Hele kursusprisen skal betales ved afbud der gives – senere end 2 uger før kursusstart.

Indkvartering sker på enkelt- og dobbeltværelser. For enkeltværelser og dobbeltværelser med bad betales ekstra.

Dobbeltværelse m. bad 50 kr. pr.dag
Enkeltværelse u. bad 75 kr. pr.dag
Enkeltværelse m. bad 100 kr. pr. dag
 

Tilmelding

Sommerkurserne 2022 åbner for tilmelding den 30. november kl. 18:00.
Corona forbehold:
Skulle det blive nødvendigt at aflyse eller afbryde et kursus som følge af en generel nedlukning af højskolerne, vil Kunsthøjskolen refundere deltagernes egenbetaling for den pågældende periode.
 
Tilmeldingsformularen bliver offentliggjort her på siden.