Udstilling: At ville noget med verden og
en bjergbestigerske

Første periode på forårsholdet F23, udmundede, som altid her på Kunsthøjskolen, i en fælles afsluttende udstilling med værker skabt på eftermiddagsfagene Keramik, Maleri, Digital Fotografi, Grafisk Værksted og Arkitektur i løbet af første periodes 6 uger. Med et glas i hånden og nysgerrige blikke, startede udstillingen i skolens store Laderum hvor Keramik, Digitalt fotografi, Grafisk Værksted og Arkitektur viste frem, hvorefter turen gik til ateliererne hvor Maleri havde kunne vise deres primære udstilling. Som en lille bonus til denne udstilling, var det mulig at kigge forbi Hannedammen, hvor formiddagsfaget Tekstile Processor havde samlet et udpluk af alle deres taktile undersøger på papir og tekstil. 

Udstillingen afsluttede med oplæsning i Salonen hvor eleverne fra Litteratur, læste et udsnit af tekster op.

(mere…)


Invitation til Gammel Elev Dag
fredag d. 5. maj

I 1963 kunne Ulrikka Marseen, skolens grundlægger, åbne dørene til den gamle Holbæk Slots Ladegård, og for første gang byde elever velkomne på Kunsthøjskolen i Holbæk.

De døre vil vi gerne i år åbne for Alle jer, der har været elev, eller lærer, ”på Holbæk” siden da, og komme og gense og fejre hinanden og skolen, sammen med os der er her nu, nøjagtig 60 år senere.

Derfor vil vi gerne invitere til GAMMEL ELEV DAG – og 60 års fødselsdagsfejring – på Kunsthøjskolen fredag d. 5. maj 2023 kl. 14

Forårsholdet 2023 er i fuld gang, og værkstederne vil de første timer være åbne, så man kan genbesøge nogle af de rum, der gennem 60 år har dannet kernen i vores kunstneriske og sociale fællesskab.

Vi stiller langborde op, billig-bar og grill, og sørger for at der er rig mulighed for at mødes, snakke, udveksle om stort og småt, og i det hele taget få en hyggelig dag i godt selskab.

Da vi har begrænset gulvplads til overnatning, opfordrer vi alle, der ønsker at blive til den lyse morgen, til selv at tage telt/liggeunderlag mm. med.

Vi glæder os til at se jer alle igen,

Kunsthøjskolen

Tilmeld dig til Gammel Elev Dag og læs mere om dagens program her: Gammel Elev Dag 2023


Storm P. på
Kunsthøjskolen

Kunsthøjskolen har i et tredages forløb i samarbejde med STORM – museet for humor og satire, dykket ned i brugen af karikatur og satire i kunsten.

Fra Frederiksberg til Slotsladegården

Forløbet startede med et besøg på museet STORM med foredrag ved museumsinspektør Nikolaj Brandt og efterfølgende Audiowalk “ I Storm P’s Fodspor” om Storm P.’s liv og virke på Frederiksberg. 

(mere…)


Pop-Up visning i
atelierne

Eleverne på Maleriværkstedet inviterede indenfor til Pop-Up udstilling i atelierne. En udstilling baseret på en stillet opgave, malerne skulle vælge et af følgende 8 citater, og lave et kunstværk med udgangspunkt i citatet.

Citaterne var:

Når du står i lort til halsen, er alt, hvad du kan gøre, at synge.

Hvis du husker mig, er jeg ligeglad med, om alle andre glemmer.

Der findes ingen fremmede, kun venner vi ikke kender.

Prøv igen. Mislykkes igen. Mislykkes bedre.

Hvert ord er som en unødvendig plet på stilhed og intethed. 

Intet er mere virkeligt end ingenting. 

Du er på jorden. Det er der ingen kur mod.

Intet menneske er en ø i sig selv; hvert menneske, er et stykke af kontinentet, en del af helheden

Til Pop-Up udstillingen var det både muligt at opleve afsluttede værker, værker i process og værker som blev skabt særligt på aftenen.


Fotografiske og arkitektoniske
portrætter

En torsdag i vintermørket samledes F23 i Studie A, da eleverne fra Arkitektur og Digitalt Fotografi havde inviteret ti fælles visning af deres seneste projekter – begge fag havde netop arbejdet med udgangpunkt i  portrætter. 

Digitalt Fotografi havde arbejdet med poetiske portrætter. Her havde de gået på opdagelse i det at fotografere det enkelte menneske igennem det poetiske blik, med kameraet som værktøj. 

Arkitektur havde arbejdet med portrætter af rum. Her var billeder blevet omsat til en fysisk model udformet i et udvalgt materiale.

Tak for en hyggelig aften.

Foto: Jeanette Land Skou og Sophia Elise Kazar


Mindevæv - en performativ
fællesinstallation

Semesterholdet F23 blev i deres første uge på Kunsthøjskolen rystet godt og grundigt sammen, med både kunsten og hinanden, til   introprojektet “Mindevæv” med performancekunstnerne Peter Scherrebeck Hansen og Katrine Staub ved roret.

Projektet “Mindevæv” gik ud på at undersøge forholdet mellem subjekt og objekt – og tilgangen dertil. Hver elev valgte et objekt, eller objektet valgte dem, og herfra blev objektet dekomponeret og rekomponeret i en installatorisk praksis. På den måde kunne eleverne forholde sig til genstanden på en ny måde; hvad kunne det, hvad kan det nu og hvilke nye muligheder har objektet foran sig. Sammen skabte eleverne installationen “mindevæv” som udmundede i en fælles afsluttende performativ aktivering af installationen.

Tak for tre inspirerende dage  fyldt med undersøgelser og bevidsthed om at skabe nye og fremtidige minder sammen.

 


Luciaboller, udstilling og
ovn-guder

Efterårsholdet 2022 viste i midten af december deres afsluttende udstilling på Kunsthøjskolen. Slots Ladegården var fyldt til randen af gæster fra nær og fjern og skolen bugnede af værker, Live-installationer, ClayWalks, visninger, forundringer og nysgerrighed, i alle kroge – lige som når det er bedst.

Aftenen startede med et varmt glas, luciaboller og en tak til ovn-guderne, hvorefter turen gik rundt på E22’s sidste udstilling.

Tak til elever og undervisere på værkstederne Keramik v. Christin Johansson, Smykker v. Marie-louise Kristensen, Animation v. Nis Rømer, Installation & Rum v. Mette Kit Jensen, Grafik v. Peter Larsen og Maleri v. Thomas Friisholm for en stærk udstilling.

 

 

(mere…)


Udstilling & Off Grid
Performance

Udstilling er altid en fantastisk måde at afslutte en periode på! Også ved efterårets anden udstilling, hvor der blev vist værker, eksperimenter og arbejde fra fagene: Værk, Arkitektur, Performance, Maleri, Digitalt Fotografi og Grafisk Design. Udstillingen blev afsluttet med en Off Grid Vandreperformance af eleverne på Performance på tværs af højskolen.

(mere…)


Nyt fag: VÆRK

På efterårssemesteret 2022 har det i anden periode været muligt at vælge et nyt eftermiddagsfag, nemlig VÆRK med fastlærer Nis Rømer. 

Faget VÆRK handler om at bygge og undersøge verden forfra. Med nysgerrighed og natur som udgangspunkt bliver der gået på opdagelse i at skabe materialer til at bygge og leve et moderne og bæredygtigt liv. Der bliver arbejdet med gamle håndværk i nye klæder – hvordan skabes en mursten, tagsten, farve, fødevare, et redskab eller et værk på ny med omsorg for både fortid og fremtid? 

Med udgangspunkt i Kunsthøjskolens matrikel, Holbæk Slots Ladegård, en stor gård med et lille jordbrug, med naturen tæt på årstiderne altomsluttende, undersøges læring om planter og vindyrkning i samarbejde med højskolens gartner og udvikling og produktion af egne fødevarer. Microeventyr til lands og til vands er en indbygget del af faget, hvor der sankes, samles og fiskes undervejs i mødes med de mennesker som i deres dagligdag lever tæt med naturen. 

Det hele udmunder i et gårdudsalg og udstilling med alt hvad det indebærer af håndbygget interiør og møbler, serigrafitrykte plakater og manualer, resultater fra undersøgelserne og studierne af planter og afgrøder.  


POP-UP-SALON-PAVILLON

Eftermiddagsfagene Arkitektur og Grafisk Design slog pjalterne sammen og arbejdede over en uge ud fra samme opgave-udgangspunkt. Arkitektur skulle skabe en pavillon og Grafisk Design en øletiket. I slutningen af ugen blev resultaterne vist frem i salonen. 

Der var tre ting af tage stilling til:

Med udgangspunkt om Kunsthøjskolens matrikel skulle eleverne tage stilling til 3 parametre; hvilken årstid forholder I her til, hvilket specifikke sted på matriklen og hvilken situation skal værket invitere til.

 


Åbent værksted: Performance
og Maleri

Performance og Maleri inviterede til Åbent Værksted i efterårsmørket. Med Åbent Værksted er der mulighed for at få et indblik i hvad eleverne hver især – og sammen – arbejder på i løbet af perioden.

Hos Performance var det muligt at opleve, hvordan det ser ud når performanceeleverne, igennem konkrete øvelser, undersøger arbejdet med kroppen som udgangspunkt i en skabende proces.

På malerateliererne kunne man gå på opdagelse i eleverne på Maleri’s projekter og eksperimenter og ikke mindst være med imens der blev arbejdet.


Valg 2022: Debataften på
Kunsthøjskolen

Har du brug for at få bekræftet eller udfordret dine holdninger inden du sætter dit kryds til Folketingsvalget 1. november?

Kunsthøjskolen i Holbæk inviterer til debataften mandag d. 24. oktober kl. 19.00 i skolens teatersal.

Folketingskandidater fra 5-6 forskellige partier mødes til paneldebat, hvor der er lagt op til samtale og spørgsmål. Aftens hovedtema er kultur og uddannelse, men der vil naturligvis være åbent for at debatere andre emner også. Indtil nu har vi fået tilsagn fra følgende kandidater

PANELDELTAGERE

Jan Herskov fra DF
Mads Olsen fra SF
Edris Qasimi fra RV
Malene Grandjean fra Venstre
Frederik Grünfeld LA

Så snart vi kender navne på yderligere deltagere fra andre partier bliver de offentliggjort her på siden.

Moderator: Forstander Michael Nielen

Arrangementet er gratis og åbent for alle.


Valg 2022: Omvendt paneldebat på
Kunsthøjskolen

Folketingsvalget står for døren og det er igen blevet tid til at sætte kryds på stemmesedlerne. Kunsthøjskolen inviterer til en omvendt paneldebat med politikerne Sofie Carsten Nielsen fra Radikale Venstre og Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti på Achillesscnen tirsdag d. 18. oktober kl. 19.00.

På grund begrænset antal pladser er tilmelding til arrangementet påkrævet. Ønsker du at deltage, så skriv en mail til Talk@kunsthojskolen.dk. Arrangementet er gratis.

Den omvendte paneldebat forsøger at bryde med den klassiske partilederdebat og vender debatformatet som vi kender det på hovedet.

Uenige parter mødes og fremstiller hver deres ståsted om et aktuelt emne. Efterfølgende bliver de bedt om at bytte plads og prøve at sætte sig i hinandens sted – reflektere over og forholde sig til modpartens synspunkter. Derefter byttes der igen roller, og det er nu publikum som får stillet spørgsmå og det er her muligt for publikum til at byde ind med refleksioner, erfaringer og løsninger. Debatten bliver modereret af Sanne Krause.

Under debatten vil den danske kunstner Anton Ian Nielsen påbegynde et værk med udgangspunkt i aftenens debat. Anton Ian har i løbet af de sidste par år sat dit personlige præg på den danske kunstscene. Hans arbejde kredser om en illustrativ tilgang til maleri med fokus på karakterer og mennesker, ofte med en humoristisk, tegneserieagtig tilgang til alvorlige emner. Læs mere om Anton Ian Nielsen her


Kunsten kigger på
dig

Udstilling og afslutningen på E22’s første periode, er fyldt med værker skabt i løbet af de seneste 5 uger på værkstederne Maleri, Litteratur, Analogt Fotograi, Keramik, Tegneserie og Tværmedial Rumlig Praksis.  Udstillingen sluttede af med oplæsning i Salonen fra eleverne på Litteratur. Tillykke med udstillingen!

(mere…)


Linoleumstryk - en
hverdagsworkshop

Underviserne i Maleri og Tegneserie Melou Vanggaard og Karoline Stjernfelt indtog for en kort stund grafikværkstedet for at lave åben linoleumsworkshop for eleverne på E22. Der blev tegnet, snittet, rullet, trykt og stiftet bekendskab med et lille hjørne af hvad grafikværkstedet har at byde på. Heldigvis er det muligt at vælge Grafik som værkstedsfag i 3. periode dette semester, hvor billedkunstner Peter Larsen kommer og underviser.