Forårets sidste udstilling - altid
massere plads til kunst

Forårssemesteret F24 kulminerede selvfølgelig i et brag af en udstilling.
Vildtvoksende ler, scener og installationer af ting, kemiske processer på papir, pigmenterede rum i flader, komponerede bevægelser i tid og kropsbårne fortællinger. Forårets sidste og afsluttende udstilling havde det hele – altid massere plads til kunst!


Udstilling: Bautasten, totalinstallationer
og spirende selv-byg

2. periodes eftermiddagsfag Grafisk Design, Keramik, Maleri, Værk, Tværmedial Rumlig Praksis og Tegneserie kulminerede i flot udstilling på tværs af matriklen.
Tak til 2. periodes undervisere Annemarie Rongsted, Christin Johansson, Trine Boesen, Nis Rømer, Nanna Gro Henningsen og Thit Bitch for 6 uger stærk undervisning!


Gammel Elev Dag lørdag d.
13. april

Vi glæder os til at se jer til Gammel Elev Dag d. 13. april fra kl. 14!

Endnu en gang sætter vi langborde op, fylder billigbaren med drikkevarer, ruller grillen frem, og sørger for at der er rig mulighed for at mødes, snakke, udveksle om stort og småt, og i det hele taget få en hyggelig dag i godt selskab.

Da vi, som i ved, har meget begrænset gulvplads til overnatning, opfordrer vi alle, der ønsker at blive til den lyse morgen, til selv at tage telt/liggeunderlag mm. med.

Vi glæder os til at se jer alle igen,

Kunsthøjskolen

Se dagens program og tilmeld dig til Gammel Elev dag HER


Plantespirer og orange
naturvin

VÆRK var på studietur på en naturvingård i Odsherred, vi lærte om vinproduktion og hjalp med at grave vinstokke op sammen med skolens gartner Toke, der er en del af Kretzschmer vin. Vi nød den første forårssol og et glas orangevin i verdensklasse. Hjemme i Værk er de første serigrafiske tryk undervejs og planterne spirer.

I faget VÆRK undersøger de verden forfra, med deres nysgerrighed og naturen som udgangspunkt.
(mere…)


Udstilling: Klub Koldnål & The
Danish People

1. Periode over and out! Som resultat, en fortræffelig udstilling med værker, oplæsning og performance fra værkstederne Arkitektur, Digitalt Fotografi, Maleri, Grafik, Performance og Litteratur. Tak til underviserne Sølve Møller Madsen, Jeanette Land Schou, Thomas Friisholm, Tine Kjølsen, Ida Katinka Fridan Pedersen, og Luka Holmegaard for en inspirerande første periode på forårssemesteret.

 


360° panoramatryk

Grafik har arbejdet på panoramaopgave med højskolens indergård som motiv. Frit valg på format og teknik. Resultat: Et 2 meter langt panoramatryk som vi glæder os til at se udstillet på 1. periodes udstilling om et par uger.

panoramatryk grafik P1F24

panoramatryk grafik P1F24

 


Poetiske portrætter

En sen eftermiddag efter undervisning inviterede eleverne på Digitalt Fotografi til Pop-Up-visning af “Poetiske Portrætter” i Studie A. Her bød de indenfor til en lille udstilling af resultaterne fra en stillet opgave med titlen “Poetiske Portrætter” og et levende on-site photoshoot med mulighed for selv at agere portrætmodel for et øjeblik.
(mere…)


Introprojekt: "Grillbaren
lukker nu"

Med udgangspunkt i sangen “Grillbaren” af Røde Mor brugte eleverne på forårssemesteret F24 to dage på at lave en stor kollektiv og animeret tegneserie, som en del af deres introprojekt på Kunsthøjskolen. Introprojektet blev faciliteret af kunstnerne Misja T. Krenchel og Mo Moesgaard.

Det særlige ved tegneserien var at den var rigtig stor. Nemlig A -6  (6,73 m x 9,51 m). De arbejdede med pap, papir, snor, plast, maling og stof og meget andet. Gulvet var papiret og så placerede eleverne elementer ovenpå som dannede tegneserien. Tegning var udgangspunktet, men det var tegning tænkt i en meget udvidet form. Det kunne være en udskæring, en collage, eller figurer syet i stof eller en levende krop. 

Afslutningsvist viste Grupperne på skift deres opslag i en stor fælles performance af tegneserien, hvor pap, lyd og kroppe blev aktiveret i det fortællende element.

 


Udstilling: Halve heste og
søvnige streger

Fællesudstilling fra værkstederne Grafik, Keramik, Digitalt Fotografi, Skulptur, Maleri og Tegneserie som afslutning på efterårssemesterets 2. periode.

Tak til underviserne Peter Larsen, Christin Johansson, Jeanette Schou Land, Inger Sif Heeschen, Melou Vanggaard og Halfdan Pisket for stærk undervisning i periodes 5 uger.

(mere…)


Koncert med Theatre of Voices: En smuk og
intens værksopførsel

En helt almindelig eftermiddag blev til en helt særlig en af slagsen, da Kunsthøjskolen i november måned var så heldige at få besøg af vokalensemblet Theatre of Voices.

Tak for en meget inspirerende introduktion til og en fantastisk koncert med værker af Pelle Gudmundsen-Holmgreen (fra 6 enkle sange) og Fuzzy (SOUNDS, VOICES, WORDS AND LETTERS).

Som én af koncertbesøgerne så fint sagde:

Da koncerten gik i gang, var det som om alt andet forsvandt, og lyden, stemningen og ånden sitrede så præcist, at intet andet end oplevelsen var mulig. Sjældent har jeg oplevet så intens og smuk en værk opførsel.

(mere…)


Vil du med på
sommerkursus?

Kursusprogrammet for sommeren 2024 ligger klar og vi glæder os til igen at tilbyde 21 inspirerende værksteder fordelt ud på sommerens 4 kurser.

Kunsthøjskolens sommerkurser er af 8 eller 14 dages varighed, hvor du har rig mulighed for at fordybe dig i arbejdet med kunsten igennem et af kursets værksteder. Alle kurser er fyldt af levende fællesskab med økologisk mad, kulturelle arrangementer og nye inspirerende indtryk med kunsten i højsædet.

Vi tilbyder i sommeren 2024 følgende 4 sommerkurser.

Læs mere om de enkelte sommerkurser, undervisere og værksteder her: kunsthojskolen.dk/sommerkurser

Tilmeldingen til sommerkurserne 2024 åbner torsdag d. 30. november kl. 18.00.


Udstilling: Hvilken bil
er du?

Efterårets første periodeudstillingsåbning bugnede af performance, litteraturoplæsning og værker fra værkstederne Litteratur, Grafisk Design, Analogt Fotografi, Arkitektur, Performance og Maleri.

En stor tak til underviserne Adam Drewes, Annemarie Rongsted, Hanne Lange Houlberg, Sølve Møller Madsen, Peter Scherrebeck Hansen, Katrine Staub og Rasmus Styrmer for 6 ugers inspirerende undervisning i efterårssemesterets første periode.
(mere…)


Åbent værksted hos Analogt
Fotografi

Det store pinholekamera blev rullet ud på møddingen og kropsprint i storformat skabt med cyanotopi hængt op til nærmere undersøgelse. Eftermiddagsfaget Analogt Fotografi åbnede værkstedet op, hvor der var mulighed for at kigge med indenfor i de forskellige processer og resultater af teknikker som der arbejdes med på værkstedet fx pinhole-fotografi, cyanotypi og fremkaldelse i mørkekammeret af analog sort/hvid-film.
(mere…)


LitteraturTUR til
Orø

Eftermiddagsfaget Litteratur har været på tur til Orø. Med cykler og færgetur, besøg hos forfatter og forlægger Lars-Emil Woetmann – lidt kaffe og snak om at skrive og det at udgive bøger. Et sving forbi det lille lokalmuseum Orø og hjem igen. Lidt øliv på en almen onsdag.


Introprojekt med J&K:
SAMFUND

Eleverne på semesterholdet E23 er ankommet.

Den første uges tid har blandt andet stået på introprojekt med kunstnerduoen J&K under overskriften “SAMFUND”. Hvad er et samfund – hvordan udvikler og udfolder vi en idé i en gruppe og hvordan kan vi realisere den?
(mere…)