Berlin, Berlin Berlin,
endlich Berlin!

For første gang siden efteråret 2019 har det, endelig igen, været muligt at kunne tage på studietur til Berlin – og sikke en tur.

Med afgang en tidlig tirsdag, før de fleste taget sko på, efterfulgt at 3 dage fyldt med museumsbesøg, gallerier, on-location-skitsering, inspirationsdokumentation, ArtitekTUR, gåturs-opdagelsestur, og så selvfølgelig alt hvad skønne Berlin har at byde på.

Tak Berlin – og på glædeligt gensyn!

 


Gammel Elev Dag d. 13.
maj

Invitation til alle tidligere elever af Kunsthøjskolen i Holbæk

SÅ SKER DET ENDELIGT !!!

Efter et par coronabelastede år (!) er det nu en kæmpe glæde at kunne invitere til ’Gammel Elev dag’ på Kunsthøjskolen.

Det bli’r Fredag den 13. maj (St.Bededag) fra kl. 14.00 til 22.00

Huset er åbent, langbordene sat op – køkkenet griller og byder på hotdogs fra kl. 17 – 19, og det vil være muligt at købe lidt køligt til ganen hele dagen.
Meld dig til at spise med ved at sende en mail til talk@kunsthojskolen.dk senest d. 9. maj (husk at skriv om du spiser kød eller ej)

Vi håber at rigtig mange af jer har lyst til at komme og gense både os og hinanden til en hyggelig dag på Ladegården.

Vi glæder os til at se jer igen!

Kærlig hilsen Kunsthøjskolen


Analoge dage

Hvad sker der hvis man lægger mobil og computer fra sig i en uge. Så man ikke lige kan putte musik i ørerne når man sidder med leret i hænderne eller med penslen i hånden, ikke kan tage telefonen op af baglommen og tage et billede af solnedgangen, skyggerne eller værelseskammeraten. Se en film inden man går i seng, sende en besked til kæresten derhjemme eller skrive i fællestråden om hvor de andre er på skolen – og hvordan kommer man op om morgenen uden at sætte alarm på telefonen?

Det undersøgte 25 af eleverne på Kunsthøjskolen da de, en mandag eftermiddag, indleverede telefoner og computere i “Arkivet”, underskrev en analog kontrakt, fik udleveret notesbog og blyant og derefter tog hul på en uge uden gængse digitale hjælpemidler.

Det blev en uge med håndgribelige oplevelser i almindelig øjenhøjde, der særligt satte gang i overvejelser, tanker og snakke om, i hvor høj grad telefoner og computere er med til at definere vores vaner og dagligdag.

Ved afslutningen af de analoge dage, samles elever og underviserne Christin Johansson og Hanne Houlberg til en uformel snak om ugens oplevelser uden digital stimuli.


Støttekoncert: Gong Bath m.
Aistė Venskūnė

Kunsthøjskolen inviterer til støttekoncert for krigens ofre i Ukraine

Gong bath med Aistė Venskūnė

Fredag den 8. april kl. 19 – 20
Kunsthøjskolen i Holbæk, Lyse sal
Ladegårdsalléen 5 Holbæk

Gongbath er et helt særligt lydunivers, en session med fokus på at balancere og harmonisere krop og sind.

Entré (donationen) er på kr. 200,- pr. person eller mere hvis man ønsker.
Betaling sker i døren, kontant eller MobilePay.

Hele den samlede ”entré” doneres ubeskåret til Læger Uden Grænser og deres arbejde for at hjælpe krigens ofre i Ukraine.

Læs nærmere om Gong Bath og tilmelding til arrangementet her


Kuratering: Et studie
samlinger

I de første og anden periode af et langt semester på Kunsthøjskolen er undervisningen delt op i formiddagsfag og eftermiddagsfag. Her i anden periode på forårssemesteret 2022 er Kuratering med underviser og billedkunstner Melou Vanggaard på programmet blandt formiddagsfagene.

Her undersøges blandt andet kunstudstillingens historie med et særligt blik på kunstneren som initiativtager og hvordan kunstneren har udforsket og udfordret rammerne for kunsten.

I fagets første udstillingsundersøgelse var der fokus på samlinger – historiske samlinger, kunstsamlinger, registreinger, dagbogssamlinger med videre. Her blev eleverne udfordret til at skabe en samling med et personligt udgangspunkt. Det udmundede sig i unikke enkeltstående samlinger af objekter, skygger og genstande, som blev præsenteret til en eftermiddagsvisning i Laden. Her var det muligt at gå må opdagelse i studier og undersøgelser af lommefund, appelsinskræller, mælkekartonsklistermærker, skygges, fødevarer, elevopslagstavler og meget andet opsat i udstillingsformat af eleverne på Kuratering.


Spisefællesskabet er
tilbage!

Skovgro og Kunsthøjskolen inviterer til Spisefællesskab!

Efter to år med corona og forsamlingsudfordinger er det med stor fornøjelse, at vi nu igen kan invitere til Spisefællesskab på Kunsthøjskolen. Velkommen til en aften med fællessang, forårsmiddag og foredrag med skov og natur i centrum.

I Holbæk er to nye borgerdrevne skov- og natur tiltag i fuld gang. Hør hvordan du kan være med til at sikre mere skov, større biodiversitet og rent drikkevand i Holbæk Kommune sammen med foreningen Skovgro. Og kom og hør en opdatering på den nye Holbæk Dyrehave, hvor hegnet nu næsten er færdigt, så skoven kan blive mere vild, med mere plads til dyr og større biodiversitet.
Vi serverer en lokal eller skovrelateret menu.

Som altid er du velkommen til at komme lidt før og hjælpe til med opsætning og klargøring.

Tid og sted:
7. april kl. 17.30 på Kunsthøjskolen i Holbæk, Ladegårdsalleen 5, 4300 Holbæk.

Tilmelding
Meld dig til på www.skovgro.dk
Det koster 50 kr. pr. person. Børn under 12 år er gratis.

Program
17.00 Frivillige hjælper til
17.30 Velkomst, dagens tema og fællessang
18.00 Folkekøkken med lokal eller skovrelateret menu
18.40 Skovgro – borgerdrevet skov
19.00 Holbæk Dyrehave
19.15 Fællessang, oprydning og afsted.

Læs mere om foreningen Skovgro på www.skovgro.dk


Artist Talks i foråret
2022

De gode idéer skal deles med så mange som muligt og derfor har vi her på Kunsthøjskolen, igen, inviteret en række kunstnere til at holde Artist Talk på udvalgte onsdage i foråret 2022. Kom og vær med når et udvalg af den danske kunstscene indtager Achillesscenen og fortæller om deres kunstneriske virke, værker, arbejdsprocesser, idéer og fascinationer.

Læs nærmere om de enkelte arrangementer her

ARTIST TALKS FORÅRET 2022

16. marts: Billedkunstner Nermin Durakovic
23. marts: Keramiker og forfatter Peder Rasmussen
6. april: Billedkunstner Ragnhild May
20. april: Illustrator og filminstruktør Susi Haaning
4. maj: Billedkunstner Benedikte Bjerre

Artist Talks er gratis og åbne for alle.
Arrangementerne starter kl. 20.00 og foregår på Achillesscenen


Forår og første
fernisering

Tiden løber, foråret spirer og første periode på F22 blev afsluttet med et brag af en udstilling fra værkstederne;
Serigrafi
Maleri
Tegneserier
Keramik
Digitalt Fotografi
Arkitektur

Tak til eleverne på F22 og underviserne Hanne Lange Houlberg, Rasmus Styrmer, Halfdan Pisket, Christin johansson, Jeanette Land Schou og Nis Rømer for en spændende udstilling og klimaks på 5 intense uger!

Foto: JLSchou


Reception: Michael Nielen
fylder 60 år!

I anledning af Michael Nielen’s 60 års fødselsdag vil Kunsthøjskolen og skoles bestyrelse gerne invitere til reception fredag d. 12. november kl. 14. Vi håber I vil komme og være med til at fejre vores forstander.
(mere…)


Sommerkurser 2021 -
TAK!

Sidste solskinsdag i Juli, vinkede vi farvel til de sidste kursister på dette års sommerkurser på Kunsthøjskolen i 2021.

Tak til alle 268 kursister, vores undervisere og deres assistenter for at have fyldt Kunsthøjskolens rammer med nysgerrighed, eksperimenter, samvær, udfoldelse i alle dens former og farver – og ikke mindst, tak for endnu en sommer fyldt med kunst. 

Tirsdag den 30. november kl. 18.00 åbner vi for tilmeldingerne til næste års sommerkurser – Vi ses til flere inspirerende sommerkurser i 2022, på gensyn!


Velkomst_Udstilling_P2E20_Aktuelt_cover

Afstande nationer og bevægelse
i udstilling

Udstillingen for efterårets 2. periode blev gennemført under indskærpede covid19-restriktioner.
Men selv med mundbind og god afstand var det en kunstudstilling med imponerende meget at vise.
 
(mere…)


Udstilling 1. periode efterået 2020 Kunsthøjskolen I Holbæk

Kunst i løvfaldets
skær

Efteråret er sat ind, og E20 afsluttede deres 1. periode – ved at udstille høsten af deres kunstneriske arbejder, eksperimenter og undersøgelser.
(mere…)


cover-ler-i-skoven-sansninger

Sansninger i skoven

Elever fra formiddagsfaget Sansninger drog på skovtur med over 100 kg ler under armen. Den følgende time blev, i stilhed, brugt på at undersøge skovens former og strukturer igennem leret som materiale, for til slut at stå med et fælles værk igennem det individuelle møde med naturen.
(mere…)


Cover_Vandring_til_vejrhøj_og_sove_i_skoven

Vandringer om
formiddagen

Hvordan møder vi verden? Og hvordan handler vi i den? I faget Vandringer udforsker eleverne verden og tanken gennem en række konkrete vandringer i Holbæk og omegn.
(mere…)