Pop-Up udstillinger september 1. periode Efteråret 2018

Mangfoldige og eksperimenterende svar på
udstukkede kunstneriske genvordigheder

De sidste uger på Kunsthøjskolen har set forskellige pop-up udstillinger fra efterårets godt igangværende 1. periode.

Interaktive Rum
Eleverne fra Installation og Rum ved lærer Mette Kit Jensen – lagde torsdag den 6. september for med en mangeartet pop-up udstilling i laden. Flere forskellige performative værker med stærke publikumsindragende egenskaber blev eksekveret til stor fornøjelse for resten af skolen.
 

Fiskerkonens Drøm
Fredag, dagen efter – kunne eleverne fra grafikværkstedet ved Peter Larsen, fremvise et fælles udført værk. Et vidunderligt stort træsnit – sammensat af 12 forskellige, snittede finerplader – en fra hver elev. Det sammensatte motiv – en parafrase over Hokusai‘s ‘Fiskerkonens drøm’, “Tako to ama“.
 

Forskydninger – fra Collage til Serigrafi
Om mandagen, den 10. september, var det så Serigrafi‘s tur.
Hanne Houlbergs elever præsenterede “Forskydninger – fra Collage til Serigrafi” i Hannedammen.
 

Samsurium
Allerede dagen efter, tirsdag den 11. om aftenen inviterede videoholdet ved Jeanette Land Schou til visninger af elevernes fluxus inspirerede værker, og andre video-loops.
kl.20 i Studie A kunne man være vidne til en eksklusiv videofremvisning kaldet Fluxus-Luxus.
Oplev de enkelte video værker under video-værkstedets side.
 

Kontrol tab i Grafisk Design
Den følgende torsdag derpå, om eftermiddagen – inviterede så Grafisk Design og lærer Jeppe Pendrup, til fernisering i studie B – hvor eleverne herfra udstillede deres zines, som alle havde ukontrollerbare grafiske udtryk i sig, og samtidig var resultater af skarpe og opfindsomme koncepter.
 

Fredagsbar med tilhørende portræt malerier
Fredag den 14. kl. 16 blev weekenden skubbet i gang af Peter Lands elever fra Malerholdet med blandt andet en serie af portrætmalerier i atelierne.
 

Den nuværende uge er formiddagsfagenes sidste, og ugen efter ender så hele 1. periode, med afsluttende udstilling og åbent hus om søndagen. Efterfølgende uge igen er der studietur til Berlin, og ved hjemkomsten kan 2. periode af efteråret 2018 så tage sin begyndelse.


Blodmåne over Kunsthøjskolen I Holbæk

Sol over tørstige sletter lykke
og lyse nætter

Tak for en sommer med 4 skønne sommerkurser

I lørdags sluttede Sommerkursus D og satte punktum for en fabelagtigt varm, lang, og vidunderlig sommer
på Kunsthøjskolen 2018.

Mange tak til alle 280 kursister, vores lærer og deres assistenter –
for at have bidraget til en inkluderende og skabende atmosfære
med plads til kunst.

Se billeder fra Kursus D’s værksteder og afsluttende udstilling her:

Fredag den 30. november kl. 18.00 åbner vi for
tilmeldingerne til næste års sommerkurser.
Vi ses i 2019, på gensyn!

Med sommerkursernes nylige afslutning tager efterårets lange kursus
sin begyndelse allerede på søndag.

Alle pladser er optaget og det bliver et begivenhedsrigt efterår fyldt
med engagement og unikke oplevelser.
Vi glæder os meget til at hilse på alle jer,
der snart kommer og bliver en del af vores pulserende
og kreative miljø her på Kunsthøjskolen i Holbæk!


Sommerkursus på højskole

På Sommerkursus med
Kunsten

Sommerens tredje kursus på Kunsthøjskolen: Sommerkursus C, tager i dag fat på 14 dage med blandt andet – fordybelse, eksperimentering og udforskning i; Analogt fotografi, Grafik, Maleri, Smykker og Tegning – samt spændende foredrag, velsmagende måltider og fællesaftener under højsommer solens lys og varme.

I Fredags kom kursister, lærer og assistenter fra Sommerkursus B, frem til en afslutning, med en mangfoldig og skøn udstilling efter et flot og intenst forløb i værkstederne for: Keramik, Maleri, Serigrafi og Animation.

Du kan her se udvalgte billeder fra udstillingen, dagligdagen og den magiske midtvejs fest; “Alle i Eventyrland” – Hvor kursisterne gik gennem den transformative tunnel og optrådte indenfor til en magisk fest i Lysesal, hvor middagen hang i snore fra loftet.

Heldigvis er sommeren lang og vi glæder os til de næste uger med flere inspirerende og engagerende sommerkurser. Hvor der vil være masser af kvalificeret undervisning, udsøgt mad, fællesskab, og masser af plads til kunst.

 


Fra gammel café til nyt
træværksted

Kunsthøjskolens nye træværksted i laden er åbnet.

Træværkstedet er skolens nye åbne/fælles værksted, som elever og lærer frit kan bruge, under kyndig vejledning og opsyn af skolens pedeller.
Det er skolens håb at der opstår nye fælles projekter og oplevelser på tværs af fag, værksteder og pedeller, omkring det nye træværksted.

Nu skal der snittes! Tak til alle der bidrog til forvandlingen.


Udstilling 2. Periode
Forår 2018

Torsdag den 5. April blev udstillingen for forårskursets 2. periode erklæret for åben, med udstillinger af eleverne fra de fem værksteder; Design, Smykker, Analogt fotografi, Maleri og Animation.

Udstillingen markerer afslutningen på den 6 uger lange 2. periode, og giver et bredt og varieret indblik i de processor og værker eleverne i deres værksteder har arbejdet med i perioden.
Udstillingen åbner igen søndag, hvor der er åbent hus for elevernes venner og familie fra kl. 14.

SE BILLEDERNE FRA UDSTILLINGEN


Udstilling for Forårsholdets 1.
Periode, 2018

Eleverne fra 2018s lange forårskursus præsenterede torsdag den 22. februar, hinnanden, venner og familie, for deres første udstilling.
Her viste eleverne fra Arkitektur, Grafisk Design, Idébaseret Keramik, Maleri og Tegning, Serigrafi og Video – hvad de har arbejdet med i de første uger af deres højskoleforløb.
Udstillingen er samtidig også afrundningen af første periode for F18.

SE BILLEDERNE FRA UDSTILLINGEN


"Analoge Dage" på
Kunsthøjskolen

Forestil dig at leve uden hverken din mobil, din computer, din tablet eller lign. Ingen Facebook, ingen instagram, ingen mails, ingen SMS´er. Forestil dig så, oven i købet, at have skrevet under på, at leve uden nogen former for digitale apparater i en uge. Netop det, gjorde 20 elever fra Kunsthøjskolen i Holbæk i starten af april måned.

Læs mere


"Nye" stole på
Achillesscenen

Kunsthøjskolen har fået nye stole – eller rettere, det føles sådan. Stolene på Archillesscenen har, igennem den seneste tid, været igennem en heftig renovering og står nu som nærmest nye. 

Achillesscenen er Kunsthøjskolens samlingssted. Det er her, vi har fællessamling, der bliver vist søndagsfilm, holdt foredrag og Artist Talks, hvor der deles tanker, idéer og drømme i fælleskab – og ikke mindst også her, hvor skoles elever og kursister fra tid til anden udstiller værker. Stolene i salen har efterhånden stået der i mange år, hvilket man vist roligt kan sige, havde sat et vist præg. Dét er der blevet lavet om på nu.

Læs mere


Tegneserier: KUNST I SERIER -
Forår 2017

De sidste dage i marts betød (desværre) også, de sidste dage på formiddagsfagene, i 2. periode på det lange forårskursus. Eleverne fra Tegneserier havde, som afslutning på forløbet, samlet deres værker i et tegneserie-zine som de kaldte ” Kunst i Serier”.

Læs mere


FORÅRSHOLDETS FØRSTE
UDSTILLING

I midten af februar bød forårsholdet indenfor, til deres første udstilling, som afslutning på første periode. Her præsenterede eleverne fra Keramik, Maleri, Analogfotografi, Video, Grafisk Design og Arkitektur hvad de har arbejdet med i de første uger af det lange forårskursus.

SE BILLEDERNE FRA UDSTILLINGEN


SIGNATURE - et fælleszine fra
Serigrafi

Fredag eftermiddag, d. 3. marts, var der fernisering på serigrafiværkstedet. Eleverne havde lavet et “fælleszine” ved navn Signature som en af de indledende projekter på værkstedet.

Et zine er en lille bog eller magasin med fx. tekst og illustrationer under samme tematik.

Serigrafiholdets fælleszine er baseret på, at hver elev har fyldt en transparent med sin signatur – skrevet med pen og blæk. Derefter er originalen blevet belyst, ligeledes er en inverteret version, og så trykt teksten i både negativt og positivt rum, til en side i bogen. Til slut er det hele blevet samlet til et fælleszine hvor alle er repræsenteret.

Læs mere


Yogaworkshop på
Kunsthøjskolen

Første weekend i marts, bød på inspirerende yoga workshop i Lysesal på Kunsthøjskolen.

Yoga Master Godvind Radhakrishnan guidede elever og lærere igennem en 3 timer lang workshop, hvor der blev kredset om meditation og yoga’ens grundtrin og elementer, og på det at arbejde med krop og åndedræt som værktøj.

Læs mere


Udstilling på
grafikværkstedet

Kan man lave en udstilling efter kun få dage på et nyt værksted? Ja, det kan man godt.

Blot 3 dage inde i 2. værkstedsperiode, præsenterede eleverne fra Grafik en lille udstilling onsdag eftermiddag. Eleverne fremviste linoleumstryk med grafiske fortolkninger af skulpturer, udført af tidligere forstander og grundlægger af Kunsthøjskolen, Ulrika Marseen. Skulpturer, som stadig er at finde i parken rundt om Kunsthøjskolen.

Læs mere


Midlertidige Byrum -
Forår 2017

Arkitekturholdet har arbejdet med midlertidige byrum – og har i den forbindelse, lavet en midlertidig installation i fodgængertunnellen ved Holbæk station.

Læs mere


Performanceholdets afslutning

Torsdag i denne uge, var den sidste undervisningsdag for formiddagsfagene i 1. periode. Efter 3 intense uger, gav Performanceholdet os et indblik i lidt, af alt det, som de har arbejdet på i den seneste tid.

Læs mere