En engageret og levende undervisning kræver dygtige og engagerede undervisere, der med faglig og pædagogisk forståelse kan begejstre og motivere

Julie Sass

billedkunstner visual artist, Julie Sass photo credit: Steinprent. underviser på Kunsthøjskolen i Holbæk sommerkursus

Underviser i

Maleri

Links

hjemmeside: juliesass.dk
instagram: @sass.julie
artikel, portræt: "ugens kunstner" kunsten.nuSe alle undervisere ->
foto: Steinprent
foto: Steinprent

Uddannelse & Baggrund

Julie Sass (f.1971) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og New York University i New York (MFA), hvor hun specialiserede sig i maleri (2000), og senere en MA i ’Teori& Formidling’ fra det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne, i København (2006). Hun har desuden arbejdet for Yoko Ono Studio, samt Gilbert og Lila Silvermans Fluxus samling, som assistent for Jon Hendricks i New York.

Sass’ billedkunstneriske praksis ligger inden for det abstrakte felt, både billedligt og historisk, og spænder, ud over maleri, over en bred skala fra tekstproduktion og kunstbøger, over kurator- og udstillingsprojekter, til større offentlige udsmykningsopgaver, blandt andet vægmalerier til Holbæk Art (2016) og Nørre Gymnasium i Brønshøj (2020).

Sass er særlig opmærksom på abstraktion, både som en kunstnerisk metode og som en uendelig historiebygning bl.a. gennem kunsthistoriens abstrakte kunstværker. Dette dobbelte perspektiv åbner for en undersøgelse af, hvordan abstraktion fungerer i et multiperspektivfelt, hvor abstrakt kunst tilgås fra mere end ét synspunkt ved at skabe en atmosfære eller ramme for refleksion, gennem flere verdener, eller realiteter, på samme tid.