En engageret og levende undervisning kræver dygtige og engagerede undervisere, der med faglig og pædagogisk forståelse kan begejstre og motivere

Alikka Garder Petersen

Underviser i

Keramik

Links

Alikka.dk
Den Danske KeramikfabrikSe alle undervisere ->
Lys og skygge
Lys og skygge

Uddannelse & Baggrund

Mit virke og approach til faget/leret:

Det centrale i mit arbejde er tilgangen til materiale og form.

Jeg er fascineret af materialer: udtryk, muligheder, potentialer og begrænsninger. Formgivningen opstår for mig ud fra den fortsatte og direkte undersøgende proces af leret. Tilsat hertil bearbejdet og fortolket indtryk fra mine omgivelser, som former de andre centrale gloser/områder i mit arbejde: kontrast, enkelthed, æstetik, ægthed.

Første gang jeg fik leret i hænderne blev jeg med det samme hooked på dette materiale. Det kunne tilfredsstille/muligøre arbejdet med og i den 3 dimensionale verden. Største delen af vores verden/hverdag er FORMgivet…..med mere eller mindre omtanke. Hvilket hver dag minder os om vigtigheden af bevidst formgivning.

Jeg blev færdiguddannet fra Danmarks designskole i 2003 fra glas og keramik linien. Siden har jeg arbejdet både med service og unika for nu at koncentrere mig om lys i form af lamper og lysskulpturer i porcelæn.

CV:

Udstillet i ud og indland bl.a. på Biennalen. Lavet værksteds produktion med salg i egen butik og 16 andre museer, livsstilsbutikker, møbelforretninger og kunsthåndværker butikker.

Undervist på Teknisk skole, guldsmede linien, Haslev højskole, aftenskoler og nu instituttet for ædelmetal, STU akademiet og her på Holbæk kunsthøjskoles lange og sommerkurser.

Har modtaget pris og arbejdslegat fra Statens kunstfond, nationalbankens jubilæumsfond, Frimodt-Heineke fonden, GB banken mfl.

Har haft arbejdes ophold i Japan, International ceramics centre i Skælskør og London.