Smykker

Kursus A: 8. juni – 15. juni 2024

På smykkeværkstedet stiller jeg opgaven ’brochen som et personligt udtryksfelt’, og du vil lave én eller flere brocher på kurset. Brochen har til forskel fra andre smykker som ringen, halskæden og øreringe, med sin placering på tøjet, og ikke direkte på kroppen, en autonom skulpturel egenskab. Brochen er særlig, for den har to sider, der kan indeholde betydning, og tilmed kan løsningen på fæstningen af brochen – udover at have en æstetisk kvalitet, blive en bærende fortælling om brochen i en bredere forstand.

Du skal udforske brochens betydning og æstetiske kvaliteter, og gennem praktiske øvelser, undersøge og tage stilling til hvad din broche skal udtrykke. Der er ingen tekniske forudsætninger for at deltage i kurset, men du skal have lyst til at eksperimentere med brochens kunstneriske potentiale.

Der skal påregnes en mindre fælles udgift til basis materialer på værkstedet. Det frarådes at arbejde med guld på værkstedet, medmindre man har en lang erfaring med materialet, og selv kan medbringe det. Hvis man ønsker at arbejde i sølv, kan det købes på værkstedet i begrænsede mængder. Du er meget velkommen til at medbringe eget metal, eller andre alternative materialer der kan bruges til smykkefremstilling.

Tilmelding