Maleri (kurset er optaget)

Kursus B: 16. juni – 29. juni 2024

Kurset henvender sig til alle – begyndere såvel som øvede – der har lyst til at lære grundlæggende og/eller mere avancerede teknikker indenfor maleriet.

Der kræves ingen specielle forudsætninger for at kunne deltage. Undervisningen tager primært afsæt i den enkle kursists eget billedunivers.
I undervisningen er olie- og akrylmaling samt tegning det centrale udgangspunkt i den kreative proces, men udtryksformer i andre materialer er også velkomne.
De kursister, der ønsker det, kan få stillet opgaver svarende til den enkeltes erfaringer og ønsker.

Under kurset vil der blive gennemgået og diskuteret, hvordan forskellige ideer og forlæg kan benyttes som oplæg til et billede. Det kan f.eks. være fotografiske forlæg det evt. er blevet bearbejdet digitalt, tegninger fra ens eget indre univers, erindringsbilleder eller forskellige former for iagttagelser.

Et centralt emne i undervisningen er opbygningen af paletter og farveskalaer. Der vil under kurset blive fokuseret på forskellene mellem de analoge kontra de komplementære farveskalaer, samt farvernes specifikke egenskaber.

Begreber og arbejdsmetoder som knytter sig til komposition, abstraktion, figuration, samt til lys og skygge, mellemtoner, forgrund og baggrund, med flere – er elementære elementer i billedsproget. Disse vil blive gennemgået under kursusforløbet.

I undervisningen lægges der især vægt på at den enkle kursist udfolder sit potentiale bedst muligt.

Tilmelding