Arkitektur på Højskolen. Vi arbejder med hvordan arkitektur påvirker vores liv og hverdag, og prøver at tænke nye tanker om hvordan vores byer, parker og nærmiljø kan udformes.

Arkitektur

På et arkitekturkursus på højskolen bliver du undervist i 3D-modelbygning i computeren og modelbygning af færdige projekter i diverse materialer. Du lærer at arbejde med fotoredigering samt at tegne i vektorbaserede programmer. Der undervises i arkitekturhistorie, og du vil blive præsenteret for aktuelle tendenser med gennemgang af de væsentligste bygninger og arkitektfirmaer i Danmark og internationalt.

ArkitekturArkitekturArkitekturArkitekturArkitekturArkitekturArkitekturArkitekturArkitekturArkitektur

Samlet skaber faget et solidt fundament for selv at være producerende og udforske arkitekturens mange muligheder. Vi arbejder med hvordan arkitektur påvirker vores liv og hverdag, og prøver at tænke nye tanker om hvordan vores byer, parker og nærmiljø kan udformes.

Faget er oplagt som forberedelse til optagelsesprøve på en af arkitektskolerne, men er lige så relevant for den der gerne vil vide mere om arkitektur eller blive bedre til at formulere en rumlig idé.

Foredrag

Vi inviterer løbende nogle af landets bedste arkitekter til at holde foredrag på skolen. Du har blandt andet kunne møde: BIG, COBE, CEBRA, EFFEKT og SLA og Gehl og Kristoffer Lindhardt Weiss kurator på den danske pavillon på Arkitekturbiennalen i Venedig 2016.

Studieture lokalt og internationalt

Vi er tæt på København og på hvert forløb tager vi dertil og ser de nyeste bygninger, byplaner og parker. Vi diskuterer byrumspolitik, nørder detaljer og indtager rummene. I gå-afstand fra skolen kan du se en park af SLA og en byplan af Henning Larsen arkitekter, det skal vi selvfølgeligt også se. I løbet af det lange kursus tager vi på tur til Berlin. Her vil du opleve historiske monumenter og topmoderne arkitektur, og få bygningerne sat ind i deres historiske og stilistiske sammenhæng.

Arkitektur tur i BerlinArkitektur tur i BerlinArkitektur tur i BerlinArkitektur tur i BerlinArkitektur tur i BerlinArkitektur tur i BerlinArkitektur tur i BerlinArkitektur tur i BerlinArkitektur tur i BerlinArkitektur tur i BerlinArkitektur tur i BerlinArkitektur tur i BerlinArkitektur tur i BerlinArkitektur tur i BerlinArkitektur tur i Berlin

Studievejledning

Vi giver dig sparring, hvis du laver optagelsesprøve til arkitektskolerne. Du lærer de nødvendige værktøjer i computeren og bliver ferm til modelbygning. I forårsforløbet invitere vi en studerende fra arkitektskolen i København til at give tips og tricks om optagelsesprøverne og fortælle om studiemiljøet på skolen.

Lokaler

Undervisningen foregår i store lyse lokaler med adgang til en skøn have på den ene side og en 800m2 lade på den anden, hvor vi kan bygge og tænke stort og lave udstillinger. Der er teorilokaler, en modelworkshop, samt alt nødvendigt udstyr.

Undervisere - Arkitektur

Skolens værksteder