En engageret og levende undervisning kræver dygtige og engagerede undervisere, der med faglig og pædagogisk forståelse kan begejstre og motivere

Søren Martinsen

Søren Martinsen foto: Dorte Buchwald

Underviser i

Maleri

Links

sorenmartinsen.comSe alle undervisere ->

Uddannelse & Baggrund

Det danske landskab har været et motivisk omdrejningspunkt i Søren Martinsens (f. 1966) værker siden 2006. Alligevel kan man ikke kalde ham en landskabsmaler, for hans arbejde med landskabet er et greb snarere end dyrkelse af en genre. Det er en direkte følge af hans kunstneriske arbejde med begrebet identitet – hos det enkelte individ såvel som hos hele nationen.
Både motivisk og formelt indskriver Søren Martinsens værker sig i en lang tradition med rødder, der går tilbage til for eksempel nationalromantikkens genrelandskaber, L. A. Rings hyperrealisme og J. F. Willumsens brug af lys. Men Søren Martinsen bringer traditionen videre.  I Martinsens værker er udgangspunkt ikke, at landskabet er et naturgivent fællesskabende element, men derimod at landskabet er alt, hvad vi lægger i det – det er et produkt af os selv. Søren Martinsen gør os opmærksomme på traditionen, og åbner den, og dens uudsagte udgangspunkt. Hans værker tager fat ved roden af de begreber, de reflekterer og bearbejder. Ofte finder vi konstruktioner og drømme, som vi alle er en del af, og er med til at skabe og bringe videre.

(Uddrag af tekst fra kataloget til udstillingen ”Danskeren”, Søren Martinsen 2012)