I faget Animation laver vi kunst med nogle af samtidens mest avancerede visualiseringsteknikker. Vi eksperimenterer med animation, visuelle effekter og meget mere.

Animation

I faget Animation vil vi bruge nogle af samtidens mest avancerede visualiseringsmuligheder til at lave kunst med. Vi skal selv producere, animere og lave special effects. Kurset har karakter af en eksperimenterende ”playshop”, hvor det meste kan lade sig gøre og du prøver tingene af.

Du får en grundig introduktion til stopmotion animation, der er grundlag for mange special effects. Vi skal undersøge mediet fra enkle cut-out animationer til avancerede produktioner, hvor animation blandes med video, og du arbejder med visuelle effekter (VFX).

I løbet af kurset vil der desuden være korte oplæg om animationens historie frem til i dag. Vi skal se og analysere en række film og kigge på de seneste udviklinger indenfor 3D animation og computer grafik (CG). Du vil desuden blive præsenteret for samtidskunst, hvor avancerede visualiserings-teknikker er blevet brugt socialt, politisk, agitatorisk og kunstnerisk. Steder hvor kunst og virkelighed udfordrer hinanden og overskrider grænser.

Kurset giver, ud over den tekniske indsigt, god plads og tid til egen produktion i de medier, som passer dig bedst. Kunsthøjskolen i Holbæk har computere og al nødvendig software til computergrafik, animation, video- og lydredigering. Kurset kræver ingen forkundskaber.

Animation er interessant for dig, hvis du overvejer at søge ind på et kunstakademi eller på animations skolen i Viborg, (The Animation Workshop), er interesseret i at studere moderne kultur eller visuel kultur på universitetet. Eller måske er du blot nysgerrig på computergrafik, animation, video og tidens billedstrøm generelt.

Skolens værksteder