Maleri og Tegning

Kursus B: 16. juni – 29. juni 2024

Kunst er alle steder, men den skal igennem et kreativt sind for at blive opdaget.

På sommerens male og tegnekursus fokuseres der på at skabe et mulighedsrum hvor alt er tilladt på både papir og lærred.

Vi tager udgangspunkt i det figurative maleri og tegning, hvor vi vil finde en vej ind til fortællingen, nerven, fordybelsen i billeddannelsen. Vi kommer til at have blikket rette mod forskellige kreative processer og teknikker, sansninger og øvelser, som vil blive brugt i undervisningen.

Mange af mine indledende øvelser udfoldes på papiret og jeg kalder det for morgengymnastik. At tegne og at male hænger sammen i min undervisning.

Man kan gøre begge dele eller blot det ene. Jeg introducerer forskellige kunstnere/praksisser som kan give inspiration til nye ideer og mod til at forsøge sig med andre metoder eller tilføje nye perspektiver til det velkendte. Vi skal have individuelle samtaler, fællesgennemgange og snakke om alt mellem himmel og jord, ligesom kunsten jo gør.

På dette kursus vil vi arbejde dynamisk med det fælles og individuelle rum, så man får lyst til at arbejde videre atelieret, når undervisninger er slut. Man kan i princippet arbejde med alle materialer, men hvis du arbejder med oliefarve, må du ikke bruge opløsningsmidler heller ikke de lugtfrie.

I skolens butik kan købes materialer til gode priser, og man kan også selv medbringe materialer.
Materialeliste: Skitsebog, papir, blyanter, kul, akrylmaling, grundet lærred, blindrammer og/eller opspændte lærreder, pensler.
Hvis du vil eksperimentere med andre materialer så medbring det du har brug for.
Alle, uanset erfaring kan deltage.

Velkommen på holdet.

Tilmelding