Maleriet og arbejdet med farver og former handler om den fysiske undersøgelse og formidling af følelser, stemninger, ideer og drømme.

Maleri og tegning

På kurset arbejder vi med en lang række processer for at nå frem mod erkendelser om maleriet som medie og ideer om det udtryksfulde billede. Vi undersøger i den forbindelse komposition, kontraster og farvernes betydning, og vi ser på muligheder, proportioner og æstetiske betragtninger. Undervisningen tager udgangspunkt i den enkelte kursists arbejde, og vi kommer til at diskutere tanker, betydning, men også valg, fravalg og brud. Maleriets muligheder er mange. Kurset er oplagt som forberedelse til optagelsesprøverne på kunstakademierne i ind- og udland. Vi kan hjælpe til med at lave ansøgningsmaterialet, men kurset er lige så relevant for den, der blot vil vide mere om maleri og samtidskunst. Maleri udbydes på tre lange kurser med hver deres underviser, hvilket betyder at du ved at vælge alle tre kurser får tre forskellige kunstneres bud på maleriets mange mysterier og muligheder.

Maleri værkstedet på KunsthøjskolenMaleri værkstedet på KunsthøjskolenMaleri værkstedet på KunsthøjskolenMaleri værkstedet på KunsthøjskolenMaleri værkstedet på KunsthøjskolenMaleri værkstedet på KunsthøjskolenMaleri værkstedet på KunsthøjskolenMaleri værkstedet på KunsthøjskolenMaleri værkstedet på KunsthøjskolenMaleri værkstedet på KunsthøjskolenMaleri værkstedet på KunsthøjskolenMaleri værkstedet på KunsthøjskolenMaleri værkstedet på KunsthøjskolenMaleri værkstedet på KunsthøjskolenMaleri værkstedet på KunsthøjskolenMaleri værkstedet på KunsthøjskolenMaleri værkstedet på KunsthøjskolenMaleri værkstedet på Kunsthøjskolen
Du er velkommen til selv at medbringe materialer, men der kan også indkøbes materialer i skolens butik.

Værkstedet er hele tiden i gang – året rundt. Der udbydes malerkurser i alle perioder på de lange hold, og på samtlige sommerkurser. Underviserne er et udpluk af kunstnere, som hver især bidrager med forskellige tilgange til faget. Det giver en stor variation og mangfoldighed i undervisningen, som samlet kan karakteriseres som åben og eksperimenterende og relaterende til samtidskunsten. Derfor er der en del elever benytter denne mulighed som springbrædt til kunstakademierne. Værkstedet er på 290 m2 med ovenlys og 70 m2 sydvendt træterrasse ud mod kampestensbelagt plads og en lille sø.

Undervisere - Maleri

Skolens værksteder