En engageret og levende undervisning kræver dygtige og engagerede undervisere, der med faglig og pædagogisk forståelse kan begejstre og motivere

Melou Vanggaard

Melou Vanggaard

Underviser i

Grafik, Maleri

Links

instagram: @melouvanggaard


Galleri Marie Kirkegaard: mariekirkegaard.comSe alle undervisere ->
'Off site Meetings' by Melou Vanggaard at Beton Art Space – photo by David Stjernholm
'Off site Meetings' by Melou Vanggaard at Beton Art Space – photo by David Stjernholm

Uddannelse & Baggrund

Melou Vanggaard arbejder med maleriet i det udvidede felt og installations muligheder. I værkproduktionen favoriser hun de traditionelle medier, som maleri og grafik. Her henter Vanggaard ofte sine motiver i kunsthistoriske referencer og problemstillinger som underliggende inspiration i en nutidig kontekst.

I sine værker har Vanggaard bl.a. kredset omkring social integrering og været nysgerrig på hvad kunsten tilbyder os af rum. Hvor processen omkring maleri og grafik engagerer Vanggaard i tekniske, kompositoriske og materiale baseret fordybelse, er engagementet i udstillingerne både kuratorisk, tematisk og installatorisk.

Ud over at arbejde med kunst som individuel praksis, arbejder hun også med kunst som en dialogbaseret proces, gennem hvilken hendes kunstneriske praksis har udviklet sig til også at arbejde som kurator. Traditionen med kunstneren som kurator, har en relativ lang historisk pendant og bliver til stadighed fornyet og integreret i måde at tilgå kunst på.

Melou Vanggaard (født 1967 i London) er udannet på Det Kongelig Danske Kunstakademi Billedkunstskole (2003) og er Bachelor i Kunsthistorie fra KUA. Hun har tidligere være næstformand for Danske Grafikere og er ofte involveret i forskellige udstillingsprojekter. Vanggaard er initiativtager og kunstnerisk leder af flere udstillingssteder heri blandt projektrum D7 (2011-2018). Desuden er hun medlem af Akademirådet