En engageret og levende undervisning kræver dygtige og engagerede undervisere, der med faglig og pædagogisk forståelse kan begejstre og motivere

Katrine Staub
Katrine Staub

Uddannelse & Baggrund

Katrine Staub er danser, koreograf, sanger og tegner. Hun har studeret teater, sang og performance og er nyligt uddannet danser og koreograf fra Bacheloren “Dance, Context, Choreography” på Universität der Künste i Berlin, hvor hun også er bosiddende.

Både som dansekunstner, underviser og som aktiv i sit community beskæftiger Katrine sig med spørgsmålet om hvad det vil sige at have viden om sin egen krop og tage udgangspunkt i den somatiske oplevelse i den kunstneriske process. Hun søger at udfordre vores i vesten til tider stagnerede opfattelse af et hireraki mellem dyr, mennesker, planter og objekter og ser den praksis som et led i at destabilisere patriakatet og den neoliberale optimerings-maskine der proklamerer at vækst har en opadgående retning. Fra et eco-feministisk og personlig-politisk perspektiv undersøger hun dermed gennem både underholdende og insisterende dansekunstnerisk arbejde hvordan man kan fortælle alternative historier om kroppen og den verden kroppen er en del af.

Katrine arbejder som skaber af egne koreografiske værker, har bla arbejdet for/med Yang Fudong, Maria Scaroni, Sigal Zouk og Mariana Vieria og er medlem af kollektivet “dance for plants”. Hun har bla. performet på Sophienseale og Uferstudios i Berlin og i Danseateiler i København.

Egne værker
Dance for plants, kollektiv, danser and medlem (ongoing)
Weheavy performance, co-koreograf og performer på teaterfestivalen Quonga i Aarhus (2016) og i Uferstudios Berlin (2017)
dettaler, soloperformance på Performance Feast#2 i Danseatelier, København danseatelier.dk (2016)
Swell, film (2015)
Om at forlade, performance, performer and co-creator at Teaterbattle theatre competition, Køge, Denmark (2014)
Oral examination, performance og video/installation på akademiet for musik, dans og teater, København (2014)
Days Off, med Peter Scherrebeck Hansen, film, performer og medskaber (2013)

Arbejde som performer
Material software, performance Installation af Camila Malenchini, i Uferstudios Berlin, Performer (2019)
Graduation piece, performance af Mariana Vieira, i Uferstudios Berlin, performer og assisterende koreograf (2018)
The Wormhole Project, performance installation af Mariana Viera på “(Re)union festival”, Lissabon, performer (2018)
Healing competition, Værk af Timothée Faraus, performer (2017)
Sisters academy The boarding school #6, performance intervention af “Sisters Hope” på den frie udstillingsbygning, København, besøgende kunstner/underviser sistershope.dk (2017)
AMAZONAS#2, performance af Maria Scaroni, på Sophienseale, Berlin, Dancer (2016)
Cut out reality, af Miriam Kongstad, i Uferstudios, Berlin, Performer/sanger (2016)
The light that I feel, film-installation af Yang Fudong, performer (2014) salted.no artreview.com/video/video_yang_fudong_the_light_that_i_feel
1:1, performer, film af Peter Scherrebeck Hansen (2013)