"Analoge Dage" på
Kunsthøjskolen

Forestil dig at leve uden hverken din mobil, din computer, din tablet eller lign. Ingen Facebook, ingen instagram, ingen mails, ingen SMS´er. Forestil dig så, oven i købet, at have skrevet under på, at leve uden nogen former for digitale apparater i en uge. Netop det, gjorde 20 elever fra Kunsthøjskolen i Holbæk i starten af april måned.

Eksperimentet ANALOGE DAGE startede en helt almindelig torsdag efter frokost, hvor alle elever som ønskede at deltage, indleverede alle digitale apparater. Samtidigt underskrev de en kontrakt med sig selv, om at være med til at teste dét at leve uden elektronisk udstyr, og reflektere over hvordan det at leve ”analogt” påvirkede dem mentalt og fysisk.  Ved indleveringen af det elektroniske udstyr, fik eleverne udleveret en dagbog hvori de fx kunne skrive deres refleksioner løbende igennem eksperimentet, rive siderne ud og skrive beskeder, på samme måde som man ellers ville have sendt en mail eller sms. Nu fulgte en uge, hvor de 20 elever var Off line. Den kommunikation, som almindeligvis ville have forgået over sms eller Facebook, blev til små breve og sedler og i skolens store hall, blev en af opsalgstavlerne forvandlet om til en analog facebookvæg, hvor der både kom opslag, interne beskeder og efterlysninger op.

Eksperimentet sluttede af med en samtalesalon med de” ANALOGE DAGE” som omdrejningspunkt. Her diskuterede og reflekterede elever og lærere, både dem som havde været en del af eksperimentet og dem som ikke havde, over de erfaringer de havde gjort sig dagene igennem.

Alt i alt, blev de 5 dage et studie i, hvordan vi opfører os omkring og med, de elektroniske produkter, som efterhånden er blevet en helt naturlig del af vores hverdag. Et eksperiment, hvor vi helt klart fandt ud af, at vi nok skal til at lægge telefonen lidt mere fra os – og til gengæld være lidt mere sammen med hinanden.

ANALOGE DAGE blev styret med kærlig hånd af fastlærere Christin Johansson og Hanne lange Houlberg.

 

 

 


"Nye" stole på
Achillesscenen

Kunsthøjskolen har fået nye stole – eller rettere, det føles sådan. Stolene på Archillesscenen har, igennem den seneste tid, været igennem en heftig renovering og står nu som nærmest nye. 

Achillesscenen er Kunsthøjskolens samlingssted. Det er her, vi har fællessamling, der bliver vist søndagsfilm, holdt foredrag og Artist Talks, hvor der deles tanker, idéer og drømme i fælleskab – og ikke mindst også her, hvor skoles elever og kursister fra tid til anden udstiller værker. Stolene i salen har efterhånden stået der i mange år, hvilket man vist roligt kan sige, havde sat et vist præg. Dét er der blevet lavet om på nu.

Med støtte fra Hempel Fonden, samt sponsorat fra tekstilfirmaet Kvadrat, har stolene nu fået en yderst kærlig hånd og er blevet slebet, malet, lakeret og ombetrukket. De 90 stole er betrukket med to forskellige nuancer af grøn i tekstil fra Kvadrat, samt skallen har fået en rolig grå farve. De står nu helt friske, grønne og klar til foråret og de næste mange år.

 

 


Tegneserier: KUNST I SERIER -
Forår 2017

De sidste dage i marts betød (desværre) også, de sidste dage på formiddagsfagene, i 2. periode på det lange forårskursus. Eleverne fra Tegneserier havde, som afslutning på forløbet, samlet deres værker i et tegneserie-zine som de kaldte ” Kunst i Serier”.

Tegneserie-zinet,  blev sammen med andre projekter fra forløbet, vist frem ved en lille fernisering.

 


Kunsthøjskolen i Holbæk søger
ledende pedel

Kunsthøjskolen i Holbæk søger pr. 1. juni en ledende pedel med en bred håndværksmæssig erfaring. Som ny pedel, skal du fungere som leder i et team af praktiske medarbejdere og have ansvaret for planlægningen af den praktiske del af skolens daglige drift, samt vedligeholdelse af bygningerne. Du vil være en vigtig sparringspartner for skolens ledelse i forhold til udviklingen af skolens fysiske rammer.

Vi forventer at du

  •   har en håndværksmæssig uddannelse eller tilsvarende erfaringer.
  •   har en vis forståelse for IT og elektronisk udstyr.
  •   kan bevare overblik i en dagligdag som er præget af vedligeholdelsesarbejde og et højskoleliv med mange forskellige projekter på de kunstneriske værksteder.
  •   har interesse for at arbejde med bæredygtighed.
  •   har lyst til at arbejde på en højskole hvor fællesskab og tillid er grundlæggende værdier.
  •   har lyst og evner til at omgås med unge mennesker.

Vi tilbyder

  •   et godt og tillidsfuldt arbejdsklima i et levende kreativt miljø.
  •   en arbejdsdag med mange forskellige opgaver og kontakt til eleverne og gode kollegaer fra skolens mange fagområder.
  •   stor frihed til planlægning.
  •   aflønning efter kvalifikation.

Kunsthøjskolen er et gammelt men vedligeholdt sted (Hovedbygningen fra 1796) med en varierende bygningsmasse. Skolen har de kunstneriske fag som omdrejningspunkt og har plads til 76 elever som bor på skolen. Vi tilbyder årligt to lange kurser hvor elevernes gennemsnitsalder er 22 og fire korte sommerkurser med lidt ældre kursister. Læs mere under www.kunsthojskolen.dk

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte forstanderen Michael Nielen, mn@kunsthojskolen.dk, tlf.: 30553551.

Din ansøgning skal sendes til pedel@kunsthojskolen.dk senest mandag d. 10. april 2017. Der vil afholdes ansættelsessamtaler fredag d. 21. april.


FORÅRSHOLDETS FØRSTE
UDSTILLING

I midten af februar bød forårsholdet indenfor, til deres første udstilling, som afslutning på første periode. Her præsenterede eleverne fra Keramik, Maleri, Analogfotografi, Video, Grafisk Design og Arkitektur hvad de har arbejdet med i de første uger af det lange forårskursus.

SE BILLEDERNE FRA UDSTILLINGEN


SIGNATURE - et fælleszine fra
Serigrafi

Fredag eftermiddag, d. 3. marts, var der fernisering på serigrafiværkstedet. Eleverne havde lavet et “fælleszine” ved navn Signature som en af de indledende projekter på værkstedet.

Et zine er en lille bog eller magasin med fx. tekst og illustrationer under samme tematik.

Serigrafiholdets fælleszine er baseret på, at hver elev har fyldt en transparent med sin signatur – skrevet med pen og blæk. Derefter er originalen blevet belyst, ligeledes er en inverteret version, og så trykt teksten i både negativt og positivt rum, til en side i bogen. Til slut er det hele blevet samlet til et fælleszine hvor alle er repræsenteret.

Fællesportrætterne er blevet til, ved at eleverne parvis har tegnet hinanden på transparenter. Den ene med pen og blæk, den anden med pensel og akrylfarve. Dernæst har de da byttet transparent,  og altså tegnet/malet oven i den andens tegning – og på den måde skabt et dobbeltportræt.


Yogaworkshop på
Kunsthøjskolen

Første weekend i marts, bød på inspirerende yoga workshop i Lysesal på Kunsthøjskolen.

Yoga Master Godvind Radhakrishnan guidede elever og lærere igennem en 3 timer lang workshop, hvor der blev kredset om meditation og yoga’ens grundtrin og elementer, og på det at arbejde med krop og åndedræt som værktøj.

Vi takker for en inspirerende og energigivende eftermiddag i  yogaens tegn!


Udstilling på
grafikværkstedet

Kan man lave en udstilling efter kun få dage på et nyt værksted? Ja, det kan man godt.

Blot 3 dage inde i 2. værkstedsperiode, præsenterede eleverne fra Grafik en lille udstilling onsdag eftermiddag. Eleverne fremviste linoleumstryk med grafiske fortolkninger af skulpturer, udført af tidligere forstander og grundlægger af Kunsthøjskolen, Ulrika Marseen. Skulpturer, som stadig er at finde i parken rundt om Kunsthøjskolen.

De forskellige tryk var udstillet på en samling af podier midt i rummet, som i sig selv dannede en skulptur – et fint lille anerkendende nik til fortiden og Ulrika.

Så kan vi vist godt blive enige om, at værkstederne er godt igang!


Midlertidige Byrum -
Forår 2017

Arkitekturholdet har arbejdet med midlertidige byrum – og har i den forbindelse, lavet en midlertidig installation i fodgængertunnellen ved Holbæk station.

Processen fra idé til den færdige installation, var dog en anelse mere kringlet end eleverne lige havde regnet med:

“Vi lavede en ansøgning til kommunen og det første svar der kom, overraskede os. Vi havde tænkt, at offentlige rum i princippet også er vores og at det ikke skulle være så svært, at få tilladelse til at lave noget i byens rum. Men der var en lang række krav og betingelser, der skulle overholdes, for eksempel adgangsbetingelser for handicappede, vandalsikring og meget andet. Da vi havde sundet os, gik vi i gang med at kigge på betingelserne. Reglerne er ikke urimelige, men gør også at det kan blive besværligt for almindelig mennesker at deltage i byens udformning.”

Arkitektholdet tegnede og udførte alle dele af projektet, der på mange måder har givet tunellen en hel ny dimension. Installationen tager udgangspunkt i – og er en genfortolkning af – Holbæks byvåben.

De studerenes manifest, og udgangspunkt for den endelige installation, lyder som følger:

Byrummet er for alle. For at sikre det, findes der mange officielle krav om inklusion, sikkerhed, standarder og vedligeholdelse. Det gør det svært for den enkelte at deltage i udformningen af det offentlige rum. Vi ønsker byrum som er foranderlige og aktive. Vi vil udnytte byrum som er foranderlige og aktive. Vi vil udnytte de potentialer, der findes. Vi vil eksperimentere med nye tidsbegrænsede muligheder. Vi er mange!

Kunstinstallationen i fodgængertunnellen ved Holbæk station, kan ses til og med d. 28. februar 2017.

 


Performanceholdets afslutning

Torsdag i denne uge, var den sidste undervisningsdag for formiddagsfagene i 1. periode. Efter 3 intense uger, gav Performanceholdet os et indblik i lidt, af alt det, som de har arbejdet på i den seneste tid. Det blev til en performance til fællessamling, som inkluderede både FaceTime, fællestegning og et vildttegnende publikum, som fik følgende instruktioner:

“Et antal personer ser ud på verden på forskellige måder og forsøger at formidle hvad de ser.  

Et antal personer forsøger at forstå den måde andre ser verden på.  “

Fremgangsmåde til en fortolkning af ovenstående manuskript

1. Tag papir og blyant

2. del papiret op i 6 nogenlunde lige store felter

3.   Lyt til, og se på en række forskellige synspunkter, og prøv derefter at tegne hvad du får formidlet – i det ene felt efter det andet..

4. Læg jeres tegninger op på scenen, og se lidt på dette fælles syn på verden.

Dagens synspunkter:   

#1: Sådan som det føles

#2: Som det ser ud som bevægelse

#3: Sådan som det lyder

#4: Fra et praktisk brugsorienteret synspunkt

#5: Sådan som det ser ud i ler

#6:  Sådan som det så ud i går

#7: Fra et optegnet synspunkt

Performance’en sluttede af med, at alle tegninger blev samlet og sammenlignet – overraskende mange var på “rette spor”.

 

Performance’s performancePerformance’s performancePerformance’s performancePerformance’s performancePerformance’s performancePerformance’s performance

 

 


Kreative Uddannelser 2017 - Optagelse på Designskoler, Arkitektskoler & Kunstakademier

Kreative Uddannelser 2017 - Optagelse på
Designskoler, Arkitektskoler & Kunstakademier

Her kommer deadlines og vigtige datoer for optagelse 2017 på danske designskoler, arkitektskoler og kunstakademier.

Igennem vejledning og undervisning i de forskellige fag kan Kunsthøjskolen hjælpe dig til at producere kvalificeret ansøgningsmateriale til de videregående kunstneriske skoler.

Læs mere


Maleri kursus på højskole

Udstilling efter 3. Periode,
efterår 2016

Vi afsluttede vores efterårshold 2016 med en stor udstilling den 15. december. Udstillingen bredte sig ud over hele skolen – alt fra skolens værksteder til elevværelser over vindeltrapper til skolens 800 m2 store lade. En udstilling som, på alle måder, fyldte skolen helt og aldeles op med kunst.  
Udstillingen repræsenterede fagene fra forløbets 3. periode: Keramik, Skulptur/Installation, Serigrafi, Maleri og Video. Tusind tak til alle studerende, lærere og alle de andre ansatte, for gode 18 uger på Kunsthøjskolen.
På gensyn i 2017!

SE BILLEDERNE FRA UDSTILLINGEN


Tilmelding til sommerkurserne
nærmer sig!

Online-tilmeldingen til Sommerkurserne 2017 på Kunsthøjskolen i Holbæk starter onsdag den 30. november klokken 18, og alting tyder på, at folk som sædvanlig vil sidde klar ved computerne og tilmelde sig på timeslaget, så kurserne bliver fyldt op med lynets hast, og alle eneværelser er ”udsolgte” allerede få dage efter.

Læs mere


Grafisk desgin på højskole

Fernisering efter 2. periode -
Efterår 2016

I første weekend i november var der endnu engang udstilling på Kunsthøjskolen. Her præsenterede eleverne fra Design, Digitalt Fotografi, Grafisk Design, Maleri og Smykker, hvad de har arbejdet med i 2. periode på det lange efterårskursus. Det skete ved en intern fernisering med efterfølgende åben udstilling. På udstillingen kunne man få et indblik i den kreative proces som leder op til det færdige værk, se et udpluk af løsninger på stillede opgaver i løbet af perioden samt elevernes egene projekter.

Læs mere


Samtalesalon om
DRØMME

Efter den store succes med spisefællesskaber introducerede Kunsthøjskolen en anden form for samvær og fællesskab, Samtalesaloner. Den første i rækken handlede om DRØMME.

Læs mere