FORÅRSHOLDETS FØRSTE
UDSTILLING

I midten af februar bød forårsholdet indenfor, til deres første udstilling, som afslutning på første periode. Her præsenterede eleverne fra Keramik, Maleri, Analogfotografi, Video, Grafisk Design og Arkitektur hvad de har arbejdet med i de første uger af det lange forårskursus.

SE BILLEDERNE FRA UDSTILLINGEN


SIGNATURE - et fælleszine fra
Serigrafi

Fredag eftermiddag, d. 3. marts, var der fernisering på serigrafiværkstedet. Eleverne havde lavet et “fælleszine” ved navn Signature som en af de indledende projekter på værkstedet.

Et zine er en lille bog eller magasin med fx. tekst og illustrationer under samme tematik.

Serigrafiholdets fælleszine er baseret på, at hver elev har fyldt en transparent med sin signatur – skrevet med pen og blæk. Derefter er originalen blevet belyst, ligeledes er en inverteret version, og så trykt teksten i både negativt og positivt rum, til en side i bogen. Til slut er det hele blevet samlet til et fælleszine hvor alle er repræsenteret.

Fællesportrætterne er blevet til, ved at eleverne parvis har tegnet hinanden på transparenter. Den ene med pen og blæk, den anden med pensel og akrylfarve. Dernæst har de da byttet transparent,  og altså tegnet/malet oven i den andens tegning – og på den måde skabt et dobbeltportræt.


Yogaworkshop på
Kunsthøjskolen

Første weekend i marts, bød på inspirerende yoga workshop i Lysesal på Kunsthøjskolen.

Yoga Master Godvind Radhakrishnan guidede elever og lærere igennem en 3 timer lang workshop, hvor der blev kredset om meditation og yoga’ens grundtrin og elementer, og på det at arbejde med krop og åndedræt som værktøj.

Vi takker for en inspirerende og energigivende eftermiddag i  yogaens tegn!


Udstilling på
grafikværkstedet

Kan man lave en udstilling efter kun få dage på et nyt værksted? Ja, det kan man godt.

Blot 3 dage inde i 2. værkstedsperiode, præsenterede eleverne fra Grafik en lille udstilling onsdag eftermiddag. Eleverne fremviste linoleumstryk med grafiske fortolkninger af skulpturer, udført af tidligere forstander og grundlægger af Kunsthøjskolen, Ulrika Marseen. Skulpturer, som stadig er at finde i parken rundt om Kunsthøjskolen.

De forskellige tryk var udstillet på en samling af podier midt i rummet, som i sig selv dannede en skulptur – et fint lille anerkendende nik til fortiden og Ulrika.

Så kan vi vist godt blive enige om, at værkstederne er godt igang!


Midlertidige Byrum -
Forår 2017

Arkitekturholdet har arbejdet med midlertidige byrum – og har i den forbindelse, lavet en midlertidig installation i fodgængertunnellen ved Holbæk station.

Processen fra idé til den færdige installation, var dog en anelse mere kringlet end eleverne lige havde regnet med:

“Vi lavede en ansøgning til kommunen og det første svar der kom, overraskede os. Vi havde tænkt, at offentlige rum i princippet også er vores og at det ikke skulle være så svært, at få tilladelse til at lave noget i byens rum. Men der var en lang række krav og betingelser, der skulle overholdes, for eksempel adgangsbetingelser for handicappede, vandalsikring og meget andet. Da vi havde sundet os, gik vi i gang med at kigge på betingelserne. Reglerne er ikke urimelige, men gør også at det kan blive besværligt for almindelig mennesker at deltage i byens udformning.”

Arkitektholdet tegnede og udførte alle dele af projektet, der på mange måder har givet tunellen en hel ny dimension. Installationen tager udgangspunkt i – og er en genfortolkning af – Holbæks byvåben.

De studerenes manifest, og udgangspunkt for den endelige installation, lyder som følger:

Byrummet er for alle. For at sikre det, findes der mange officielle krav om inklusion, sikkerhed, standarder og vedligeholdelse. Det gør det svært for den enkelte at deltage i udformningen af det offentlige rum. Vi ønsker byrum som er foranderlige og aktive. Vi vil udnytte byrum som er foranderlige og aktive. Vi vil udnytte de potentialer, der findes. Vi vil eksperimentere med nye tidsbegrænsede muligheder. Vi er mange!

Kunstinstallationen i fodgængertunnellen ved Holbæk station, kan ses til og med d. 28. februar 2017.

 


Performanceholdets afslutning

Torsdag i denne uge, var den sidste undervisningsdag for formiddagsfagene i 1. periode. Efter 3 intense uger, gav Performanceholdet os et indblik i lidt, af alt det, som de har arbejdet på i den seneste tid. Det blev til en performance til fællessamling, som inkluderede både FaceTime, fællestegning og et vildttegnende publikum, som fik følgende instruktioner:

“Et antal personer ser ud på verden på forskellige måder og forsøger at formidle hvad de ser.  

Et antal personer forsøger at forstå den måde andre ser verden på.  “

Fremgangsmåde til en fortolkning af ovenstående manuskript

1. Tag papir og blyant

2. del papiret op i 6 nogenlunde lige store felter

3.   Lyt til, og se på en række forskellige synspunkter, og prøv derefter at tegne hvad du får formidlet – i det ene felt efter det andet..

4. Læg jeres tegninger op på scenen, og se lidt på dette fælles syn på verden.

Dagens synspunkter:   

#1: Sådan som det føles

#2: Som det ser ud som bevægelse

#3: Sådan som det lyder

#4: Fra et praktisk brugsorienteret synspunkt

#5: Sådan som det ser ud i ler

#6:  Sådan som det så ud i går

#7: Fra et optegnet synspunkt

Performance’en sluttede af med, at alle tegninger blev samlet og sammenlignet – overraskende mange var på “rette spor”.

 

Performance’s performancePerformance’s performancePerformance’s performancePerformance’s performancePerformance’s performancePerformance’s performance

 

 


Kreative Uddannelser 2017 - Optagelse på Designskoler, Arkitektskoler & Kunstakademier

Kreative Uddannelser 2017 - Optagelse på
Designskoler, Arkitektskoler & Kunstakademier

Her kommer deadlines og vigtige datoer for optagelse 2017 på danske designskoler, arkitektskoler og kunstakademier.

Igennem vejledning og undervisning i de forskellige fag kan Kunsthøjskolen hjælpe dig til at producere kvalificeret ansøgningsmateriale til de videregående kunstneriske skoler.

Læs mere


Maleri kursus på højskole

Udstilling efter 3. Periode,
efterår 2016

Vi afsluttede vores efterårshold 2016 med en stor udstilling den 15. december. Udstillingen bredte sig ud over hele skolen – alt fra skolens værksteder til elevværelser over vindeltrapper til skolens 800 m2 store lade. En udstilling som, på alle måder, fyldte skolen helt og aldeles op med kunst.  
Udstillingen repræsenterede fagene fra forløbets 3. periode: Keramik, Skulptur/Installation, Serigrafi, Maleri og Video. Tusind tak til alle studerende, lærere og alle de andre ansatte, for gode 18 uger på Kunsthøjskolen.
På gensyn i 2017!

SE BILLEDERNE FRA UDSTILLINGEN


Tilmelding til sommerkurserne
nærmer sig!

Online-tilmeldingen til Sommerkurserne 2017 på Kunsthøjskolen i Holbæk starter onsdag den 30. november klokken 18, og alting tyder på, at folk som sædvanlig vil sidde klar ved computerne og tilmelde sig på timeslaget, så kurserne bliver fyldt op med lynets hast, og alle eneværelser er ”udsolgte” allerede få dage efter.

Læs mere


Grafisk desgin på højskole

Fernisering efter 2. periode -
Efterår 2016

I første weekend i november var der endnu engang udstilling på Kunsthøjskolen. Her præsenterede eleverne fra Design, Digitalt Fotografi, Grafisk Design, Maleri og Smykker, hvad de har arbejdet med i 2. periode på det lange efterårskursus. Det skete ved en intern fernisering med efterfølgende åben udstilling. På udstillingen kunne man få et indblik i den kreative proces som leder op til det færdige værk, se et udpluk af løsninger på stillede opgaver i løbet af perioden samt elevernes egene projekter.

Læs mere


Samtalesalon om
DRØMME

Efter den store succes med spisefællesskaber introducerede Kunsthøjskolen en anden form for samvær og fællesskab, Samtalesaloner. Den første i rækken handlede om DRØMME.

Læs mere


Arkitektur - hojskole

Efterårsholdets første
fernisering

I første weekend i oktober, afsluttede Kunsthøjskolens eftersåshold deres første periode. Det skete ved en intern fernisering og med efterfølgende udstilling for inviterede gæster. Her præsenterede eleverne fra Analogt Fotografi, Grafik, Maleri, Animation og Arkitektur et udpluk af de værker og projekter, de har arbejdet med i deres første tid på skolen.

Læs mere


Interaktiv arkitektur -
Efterår 2016

Hvordan påvirker det arkitekturen, når sensorer er bygget ind i vores huse og kan reagere på vores ønsker og behov? Kan vi få arkitektur, der er klogere end en dør, intelligent ligefrem? Vi har kigget på en række sensorer, der kan læse vores miljø eller aflæse data fra menneskers kroppe. Vi har arbejdet med flex-, tryk- og lydsensorer. Vi har programmeret Arduino computere – små billige computere, der potentielt kan bygges ind i hvad som helst – til at læse data og styre en række servomotorer og andet output. Og vi har været på RUCs Fablab og laserskære modeller og dele til projekterne. Projekterne sparker til grænserne for hvad arkitektur kan være og åbner et land af muligheder for Smart Arkitektur.

Læs mere


Bornholmerfærgens
Bistro

I den lille bog Bornholmerfærgens Bistro har litteratur- og grafikkeleverne fra Kunsthøjskolen i Holbæk arbejdet sammen. Inspireret af den amerikanske digter Gertrude Steins madtekster, har eleverne forsøgt at skabe et alternativt og til tider abstrakt menukort i billede og tekst. Udgangspunktet er retter fra Bornholmsfærgens Bistro.

Læs mere


Nu er efterårsholdet i
gang !

Sidste uge indtog efterårsholdet Kunsthøjskolen. Efter et fantastisk performance- introprojekt som handlede om at lære hinanden at kende og spille bold op ad ideer om identitet, gruppementalitet og netop det at indtage et nyt sted, glæder vi os endnu mere til de næste 17 uger ! Tak til alle men særlig tak til Ulla Hvejsel, Pulsk Ravn og Mette Kit Jensen som skabte rammerne til startugen.

Læs mere