På Kunsthøjskolen kan du arbejde med samtidskunst i forskellige medier. Igennem vejledning og undervisning i de forskellige fag kan Kunsthøjskolen hjælpe til med at producere kvalificeret ansøgningsmateriale til de videregående kunstneriske skoler: Kunstakademier, Arkitekt-/ Designskoler o.lign

Forår 2017 ( 20 uger )

Forårskurset 2017 begynder den 8.januar og afsluttes den 27.maj.

Kunsthøjskolen er et sted der skaber og kræver plads til tankens fri bevægelse. Her udvikles det enkelte menneskes evner, samt sans for rummelighed og flertydighed. Her dannes netværker af kunstinteresserede og engagerede mennesker, som spiller en aktiv rolle i det danske kunst- og kulturliv.

Sammensæt dit eget forløb
På Kunsthøjskolen sammensætter du selv dit forløb. Undervisningen er ikke delt op i linjer, men derimod i 3 perioder med et udvalg af forskellige fagtilbud. På den måde får du muligheden for at arbejde kunstnerisk i forskelige medier.

 

Perioder og fagtilbud

Du kan se fagtilbud for forår 2017 ved at klikke på de enkelte perioder.

Fag i 1. periode ( 8. jan – 19. feb )

Du kan vælge 2 af disse fag ( et formiddagsfag og et eftermiddagsfag )

FormiddagsfagEftermiddagsfag

Filosofi
Tobias Kirstein
Analogt fotografi
Hanne Lange Houlberg
Litteratur
Claus Handberg Christensen
Arkitektur
Nis Rømer
Lyd
Michael Nielen
Grafisk Design
Jeppe Pendrup Jørgensen
Nedslag i kunstens historie
Astrid Kruse Jensen
Keramik
Tine Broksø
Performance
Ulla Hvejsel
Maleri
Thomas Friisholm
Video
Steen Schapiro

Fag i 2. periode ( 20. feb – 17. april )

Du kan vælge 2 af disse fag ( et formiddagsfag og et eftermiddagsfag )

FormiddagsfagEftermiddagsfag

Arkitektur- og Designhistorie
Danko Lekic
Design
Jair Straschnow
Filmhistorie
Allan Grønvall Pedersen
Digitalt fotografi
Astrid Kruse Jensen
Tegneserie
Martin Flink
Grafik
Melou Vanggaard
TegningEr
Thomas Friisholm
Intuitive processer
Christin Johansson, Privat: Eva Aalbæk-Nielsen
Maleri
Privat: Andreas Schlaegel
Serigrafi
Hanne Lange Houlberg

Fag i 3. periode ( 18. april – 27. maj )

Du kan vælge et af disse fag

Værkstedsfag

Animation
Sara Koppel
Keramik
Christin Johansson
Skulptur
Bettina Camilla Vestergaard
Smykker
Gitte Nygaard
Tegning/Maleri
Daniel Milan

( med forbeholdt ret til ændringer )

Under forløbet skal du vælge fag tre gange. Du har dagligt 5 timers undervisning, mandag til fredag, og kan have op til 5 forskellige fag i løbet af dit ophold. Ideen er, at du får mulighed for at tænke tværfagligt og afprøve forestillinger om de forskellige fags indhold, idéer og muligheder i et professionelt og tværfagligt miljø.

I de første to perioder har man både et formiddags og et eftermiddagsfag. I tredje og sidste periode har man kun ét værkstedsfag, både formiddag og eftermiddag.

I Forår 2017 (uge 12) tager vi på studietur til Berlin

Tilmelding +

Undervisere & foredragsholdere

Kunsthøjskolens netværk af undervisere består af professionelt udøvende billedkunstnere, forfattere, musikere, arkitekter, designer m.fl. Skolen har 5 fastlærere som bor, lever og underviser på skolen.

Skiftende gæstelærere og foredragsholdere bidrager til konstant udvikling af et levende og aktivt miljø, i kontakt med det aktuelle kunstliv omkring os. I tæt samspil mellem faste lærere og inviterede gæstelærere fra ind- og udland, skabes et dynamisk miljø for læring og udveksling.

Kunsthøjskolen inviterer også tidens aktuelle kunstnere til at fortælle om deres praksis og projekter, så vi kan få et indblik i deres arbejde indenfor mange forskellige kunstneriske discipliner. Se aktuelle arrangementer her.

Undervisere + Livet på skolen + Vejledning og mentorordning +

Studietur til Berlin

På de lange kurser tager vi på studietur til Berlin. Det er en 4 dages intens studietur, pakket med samtidskunst i alle former, beundring af de store mestre på klassiske museer, Philarmonien og verdens bedste symfoniorkester, arkitektur-tur som giver baghjul til det meste, et slaraffenland i den berlinske undergrundkultur af barer, koncertsteder og nogle af verdens bedste natklubber. Det er 4 dage fyldt med undersøgelser, opdagelser og indtryk til bagagen og inspirationsdepoterne.

Vi laver et program, hvor nogle ting er fælles for alle, samt en masse anbefalinger, så du selv kan sammensætte turen med de ting, der interesserer dig mest. Programmet vil blive præsenteret i ugerne op til turen.


Højskoleophold 1+1

Højskoleophold 1+1 tilbydes elever med start på efterårssemesteret

Højskoleophold 1+1 er, hvor du som elev vælger, at tage to lange kurser lige efter hinanden. Med start på et langt efterårshold, kan du tilmelde dig et 10 måneds kursus, der kombinerer efterårs- og forårssemester (med indlagt juleferie).
På den måde har du mere tid til at gå i dybden med dit kunstneriske arbejde og afprøve flere fag fra Kunsthøjskolens fagtilbud. Dette lange kursus er særligt tænkt til dem der vil søge ind på en af de nationale eller internationale videregående kunstneriske skoler: Kunstakademier, Arkitekt- og Designskoler. Det er vores erfaring at hele ansøgningsprocessen kan blive meget stresset, hvis man starter på Kunsthøjskolen i januar og allerede skal aflevere sit portfolio i slutningen af februar.

Skolen giver et særlig tilskud på 6000,- kroner til dem der tilmelder sig et kombineret efterårs- forårsophold, som bliver afregnet ved sidste rates forfald på forårssemesteret. For yderligere information, kontakt Kunsthøjskolen.


Vejledning

Mentorordning PitStop på højskolen

Kunsthøjskolens vejledning tager hovedsageligt sigte på de kunstneriske uddannelser. På hvert hold arrangeres et møde med studerende fra akademier, designskoler, arkitektskoler med videre. De studerende er fortrinsvis tidligere elever på Kunsthøjskolen. Her præsenteres de respektive studier og der er lejlighed til at få besvaret alle relevante spørgsmål. Hver uge får vi besøg af en billedkunstner, forfatter, arkitekt, musiker eller lignende, som holder foredrag. I forbindelse hermed vejledes efter ønsker og behov. Kunsthøjskolens lærere, som alle er praktiserende kunstnere, står til rådighed i alle vågne øjeblikke med råd, samtaler og evt. henvisninger til yderligere kvalificerede kontakter angående den enkeltes videre vej.


Priser: Lange kurser

Prisen er for øjeblikket: Efterår (18 uger): 27.000 dkk og Forår (20 uger): 30.000 dkk. Kursusprisen tillægges 1600 kr. for udenlandsrejse + evt. tillæg for enkeltværelser m/u bad og dobbeltværelser med bad. (Ret til prisændringer forbeholdes). Kursusprisen dækker undervisning (5 timer dagligt mandag til fredag ), foredrag og arrangementer, kost og logi. Materialeudgifter er meget individuelle. De afholdes af den enkelte elev og er således ikke indeholdt i prisen. Kursusprisen betales i 4 rater, hvoraf 2/5 af beløbet lægges ved ankomsten. Med brev om skolens bekræftelse på optagelse opkræves et indmeldelsesgebyr på 1.000 kr. Dette beløb, med fradrag af: 500 kr. i administrationsgebyr, står til indbetalerens rådighed for materialekøb i kursusforløbet.

Hvis du afbryder dit højskoleophold, betales skolepenge for 4 uger fra dagen, hvor du forlader skolen, eller frem til kursets afslutning. Derudover mister du dit indmeldelsesgebyr. Hvis skolen på tidspunktet for din afrejse har betalt for din deltagelse på studietur, skal du dække de udgifter, som skolen har haft i forbindelse hermed.

 

Læs om støttemuligheder +

Tilmelding

    *Kursus:

    *Fornavn :
    *Efternavn :
    *Gade/vej:
    *Postnummer:
    *By:
    *Land:

    *Telefon:
    *Email:

    *Fødselsdato:

    *CPR-nummer:
    *Køn:
    Pronomen:

    *Værelse:
    Præference:

    *Kort begrundelse for ansøgning om optagelse på Kunsthøjskolen:
    *Skolegang, uddannelse og anden beskæftigelse:
    *Evt. planer for videre uddannelse:
    Sygdom eller handikap der skal tages hensyn til under opholdet:
    *Pårørendes navn, adresse og telefonnr. (i tilfælde af sygdom):

    Diverse:
    *Finansiering:
    Bemærkning: