Skulptur

Fag i 3. periode ( 18. april – 27. maj ), Værkstedsfag

Hvordan laver du kunst udfra dit helt personlige møde med et sted? På workshoppen Base Camp 0417 udforsker vi Kunsthøjskolen på tværs af tid. Vi arbejder både i gruppe og individuelt og undervejs lader vi os inspirere af danske og udenlandske kunstnere, undersøgelsesmetoder, fortællerstrukturer, forskellige medier og rumlige installationer. Vi slutter af med en udstilling i Laden, med fernisering d. 25. maj!
Forløb
Vi starter ud som gruppe og tager de undersøgende briller på. Vi udforsker stedet og dets omkringliggende områder. Med kamara, skitseblok og nysgerrighed tager vi på vandreture og går på historisk opdagelse i gamle arkiver på skolen og DRs filmarkiver. Undervejs indsamler vi vores observationer. Hver dag mødes vi på vores base camp på skolen, hvor vi opbygger vores egen samling af billeder, filmklip, fundne ting og sager, skitser, tanker og tekster. Samlingen danner grundlag for vores videre forløb.

Hvad gør dig nysgerrig eller specielt indtryk under undersøgelsen? Er det en bygning, naturen, et område, nogle af de ting vi har samlet, en situation, et filmklip eller noget helt andet? Dét du vælger at fokusere på, bliver udgangspunktet for dit arbejde med eget projekt i de kommende uger. Alle på holdet får løbende individuel vejledning i arbejdet med eget projekt, hvor det er muligt at arbejde med forskellige medier som fotografi, collage, tegning, mixed media, tekst, lyd, film og fundne ting og sager.

Sidenløbende med eget arbejde mødes vi hver dag til studiegruppe på vores base camp, til snak om jeres projekter, foredrag, øvelser eller film. Som inspirartion vil vi se på forskellige måder, at fortælle på indenfor kunsten, samt kigge nærmere på projekter af danske og udenlandske kunstnere der arbejder med en undersøgende tilgang til virkeligheden i deres værker. Hvad undersøger de, hvad vil de fortælle, hvordan gør de det? Vi vil særligt fokusere på kunstnere der arbejder med installation, dvs. udtrykker deres fortælling rumligt.

I den sidste del af workshoppen skal vi arbejde med rumliggørelsen og installationen af dit projekt i Laden og evt. andre rum på skolen. Workshoppen slutter af med udstilling og fernisering d. 25. Maj 2017.
Vel mødt!

Læs mere om faget Skulptur