På Kunsthøjskolen kan du arbejde med samtidskunst i forskellige medier. Igennem vejledning og undervisning i de forskellige fag kan Kunsthøjskolen hjælpe til med at producere kvalificeret ansøgningsmateriale til de videregående kunstneriske skoler: Kunstakademier, Arkitekt-/ Designskoler o.lign

Forår 2016 ( 20 uger )

Forårskurset 2016 begynder den 10.januar og afsluttes den 28.maj.
Kurset er delt i 3 perioder a 6 uger.

På Kunsthøjskolen har du mulighed for selv at sammensætte dit forløb

Under forløbet skal du vælge fag tre gange. Ideen er, at du får mulighed for at tænke tværfagligt og afprøve forestillinger om de forskellige fags indhold, idéer og muligheder i et professionelt og tværfagligt miljø.
I forår 2016 tager vi på studietur til Berlin

Du kan se fagtilbuddet ( forår 2016 ) ved at klikke på de enkelte perioder.

Fag i 1. periode ( 10. jan – 21. feb )

Du kan vælge 2 af disse fag ( et formiddagsfag og et eftermiddagsfag )

FormiddagsfagEftermiddagsfag

Arkitekturhistorie og teori
Sidsel Tuxen Jakobsen
Arkitektur
Sidsel Tuxen Jakobsen
Grafik
Peter Larsen
Keramik
Alikka Garder Petersen
Kunsthistorie
Helle Laustsen
Maleri / Tegning
Daniel Milan
Litteratur
Palle Sigsgaard
Serigrafi
Hanne Lange Houlberg
TegningEr
Thomas Friisholm
Visuel kultur
Nis Rømer

Fag i 2. periode ( 22. feb. – 10. april )

Du kan vælge 2 af disse fag ( et formiddagsfag og et eftermiddagsfag )

FormiddagsfagEftermiddagsfag

Analogt Fotografi
Hanne Lange Houlberg
Design
Jeppe Pendrup Jørgensen, Troels Flensted
Filmhistorie
Allan Grønvall Pedersen
Digitalt fotografi
Lisa Strömbeck
Filosofi
Guro Sofie Ulsaker Jacobsen
Grafisk design
Jens Dan Johansen, Rasmus Brøndsted
Lyd
Michael Nielen
Installation
Niels Bonde
Tegneserie
Allan Haverholm
Maleri
Melou Vanggaard

Fag i 3. periode ( 18. april – 28. maj )

Du kan vælge et af disse fag

Værkstedsfag

Academy of Emergency Art
Thierry Geoffroy /COLONEL
Intuitive processer
Maleri
Thomas Friisholm
Smykker
Gitte Nygaard
Video
Jeanette Land Schou

Periodekurser

Hvis du kun vil deltage i enkelte perioder bedes du kontakte Kunsthøjskolens kontor under: info@kunsthojskolen.dk eller tlf. 59431888.

Kunsthøjskolen er et sted der skaber og kræver plads til tankens fri bevægelse. Her udvikles det enkelte menneskes evner, samt sans for rummelighed og flertydighed. Her dannes netværker af kunstinteresserede og angagereede mennsker som spiller en aktiv rolle i det danske kulturliv.

Tilmelding +

Undervisere & foredragsholdere

Kunsthøjskolens netværk af undervisere består af professionelt udøvende billedkunstnere, forfattere, musikere, arkitekter designer m.fl. Skiftende gæstelærere og foredragsholdere bidrager til konstant udvikling af et levende og aktivt miljø i kontakt med det aktuelle kunstliv omkring os. I tæt samspil mellem faste lærere og inviterede gæstelærere fra ind- og udland, skabes et dynamisk miljø for læring og udveksling. Kunsthøjskolen inviterer også tidens aktuelle kunstnere til at fortælle om deres praksis og projekter, så vi kan få et indblik i deres arbejde indenfor mange forskellige kunstneriske discipliner.

Undervisere + Livet på skolen + Vejledning og mentorordning +

Studietur til Berlin

På de lange kurser tager vi på studietur til Berlin. Du kommer til at se gallerier og museer med den nyeste samtidskunst og de gamle mestre på de store museer. Du kan tage med på arkitektur bustur rundt til Berlins arkitektoniske mesterværker, og blive præsenteret for dele af Berlin du aldrig har set før. Du kan komme til koncert i Philarmonien og høre verdens bedste symfoniorkester, i en arkitektur der giver baghjul til det meste. Eller gå på opdagelse sammen med andre elever i Berlins undergrundskultur af barer, koncertsteder og nogle af verdens bedste natklubber. Vi laver et program hvor nogle ting er fælles for alle, samt en masse anbefalinger så du selv kan sammensætter turen med de ting, der interesserer dig mest.


Højskoleophold 1+1

Fra efteråret 2015 kan du tilmelde dig et 10 måneds kursus der kombinerer efterårs- og forårssemester (med indlagt juleferie). På den måde har du mere tid til at gå i dybden med dit kunstneriske arbejde og afprøve flere fag fra Kunsthøjskolens fagtilbud. Dette lange kursus er særligt tænkt til dem der vil søge ind på en af de nationale eller international videregående kunstneriske skoler: Kunstakademier, Arkitekt- og Designskoler. Det er vores erfaring at hele ansøgningsprocessen kan blive meget stresset, hvis man starter på Kunsthøjskolen i januar og allerede skal aflevere sit portfolio i slutningen af februar. Skolen giver et særlig tilskud på 6000,- kroner til dem der tilmelder sig et kombineret efterårs- forårsophold, som bliver afregnet ved sidste rates forfald 1. april 2016. For yderligere information kontakt Kunsthøjskolen under info@kunsthojskolen.dk


Vejledning

Mentorordning PitStop på højskolen

Kunsthøjskolens vejledning tager hovedsageligt sigte på de kunstneriske uddannelser. På hvert hold arrangeres et møde med studerende fra akademier, designskoler, arkitektskoler med videre. De studerende er fortrinsvis tidligere elever på Kunsthøjskolen. Her præsenteres de respektive studier og der er lejlighed til at få besvaret alle relevante spørgsmål. Hver uge får vi besøg af en billedkunstner, forfatter, arkitekt, musiker eller lignende, som holder foredrag. I forbindelse hermed vejledes efter ønsker og behov. Kunsthøjskolens lærere, som alle er praktiserende kunstnere, står til rådighed i alle vågne øjeblikke med råd, samtaler og evt. henvisninger til yderligere kvalificerede kontakter angående den enkeltes videre vej.


Priser: Lange kurser

Prisen er for øjeblikket: Efterår (18 uger): 27.000 dkk og Forår (20 uger): 30.000 dkk. Kursusprisen tillægges 1600 kr. for udenlandsrejse + evt. tillæg for enkeltværelser m/u bad og dobbeltværelser med bad. (Ret til prisændringer forbeholdes). Kursusprisen dækker undervisning (5 timer dagligt mandag til fredag ), foredrag og arrangementer, kost og logi. Materialeudgifter er meget individuelle. De afholdes af den enkelte elev og er således ikke indeholdt i prisen. Kursusprisen betales i 4 rater, hvoraf 2/5 af beløbet lægges ved ankomsten. Med brev om skolens bekræftelse på optagelse opkræves et indmeldelsesgebyr på 1.000 kr. Dette beløb, med fradrag af: 500 kr. i administrationsgebyr, står til indbetalerens rådighed for materialekøb i kursusforløbet.

Hvis du afbryder dit højskoleophold, betales skolepenge for 4 uger fra dagen, hvor du forlader skolen, eller frem til kursets afslutning. Derudover mister du dit indmeldelsesgebyr. Hvis skolen på tidspunktet for din afrejse har betalt for din deltagelse på studietur, skal du dække de udgifter, som skolen har haft i forbindelse hermed.

 

Læs om støttemuligheder +

Tilmelding

  *Kursus:

  *Fornavn :
  *Efternavn :
  *Gade/vej:
  *Postnummer:
  *By:
  *Land:

  *Telefon:
  *Email:

  *Fødselsdato:

  *CPR-nummer:
  *Køn:
  Pronomen:

  *Værelse:
  Præference:

  *Kort begrundelse for ansøgning om optagelse på Kunsthøjskolen:
  *Skolegang, uddannelse og anden beskæftigelse:
  *Evt. planer for videre uddannelse:
  Sygdom eller handikap der skal tages hensyn til under opholdet:
  *Pårørendes navn, adresse og telefonnr. (i tilfælde af sygdom):

  Diverse:
  *Finansiering:
  Bemærkning: