Grafisk design

Eftermiddagsfag, Fag i 2. periode ( 22. feb. – 10. april )

Vi vil på kurset udforske forholdet mellem grafisk form og indhold. Du vil gennem en række korte kreative opgaver, få erfaring med forskellige typer af grafisk design. Opgaverne gennemgår vi i fællesskab, hvor vi sammen bliver klogere på, hvordan idéer udformes og udtrykkes. Vi afprøver designprocessens forskellige faser hvor vi veksler mellem det intuitive og det bevidste – mellem formgivning, refleksion og analyse. Forløbet afsluttes med en større opgave, hvor vi bevæger fra idé over skitsering til det endelige resultat.

Du vil få kendskab til grundlæggende principper indenfor grafisk design ved at arbejde med blandt andet design af logoer, brug og valg af typografier, layout af billeder og tekst, visualisering af information samt design af visuel identitet – alt sammen med særligt fokus på hvordan koncepter, historier og stemninger udtrykkes grafisk.

Kurset er for alle der vil prøve kræfter med grafisk design og evt. overvejer at søge ind på en af landets designskoler. Kurset kræver ingen tekniske forudsætninger eller tidligere erfaringer med grafisk design – der vil dog være mulighed for at snuse til eller træne færdigheder yderligere i Adobe programmerne (indesign, photoshop og illustrator) for dem som ønsker det.


Læs om værkstedet for Grafisk design