På Kunsthøjskolen kan du arbejde med samtidskunst i forskellige medier. Igennem vejledning og undervisning i de forskellige fag kan Kunsthøjskolen hjælpe til med at producere kvalificeret ansøgningsmateriale til de videregående kunstneriske skoler: Kunstakademier, Arkitekt-/ Designskoler o.lign

Efterår 2020 på Kunsthøjskolen I Holbæk

Højskolens efterårskursus 2020 begynder den 16. august og afsluttes den 19. december

På Kunsthøjskolen har du mulighed for selv at sammensætte dit forløb
Kurset er inddelt i tre undervisningsperioder.
I de første to perioder har man to fag, et formiddags- og et eftermiddagsfag.
I tredje og sidste periode har man det samme fag både for- og eftermiddag.
På den måde har du mulighed for i alt at have haft 5 forskellige fag i løbet af dit ophold.

Idéen med perioderne er at du får mulighed for at tænke tværfagligt og afprøve forestillinger om de forskellige fags muligheder, indhold, og tilgange til kunst – i et professionelt og tværfagligt miljø.

Der er 5 undervisningstimer om dagen, mandag til fredag.
Pga. usikkerheden omkring Corona-pandemien har vi aflyst vores studietur til Berlin. Vi tager på studietur til danske udstillingssteder i stedet for.

Klik på de enkelte perioder for at se opdelingen af fagene og læs om; underviserne og deres beskrivelser af det enkelte fag

Fag i 1. periode (20. aug. – 2. okt.)

FormiddagsfagEftermiddagsfag

Arkitekturens idéhistorie
Sølve Møller Madsen
Grafik
Anne Marie Ploug
Kunsthistorie
Nanna Gro Henningsen
Installation og rum
Mette Kit Jensen
Sansninger
Christin Johansson
Keramik
Alikka Garder Petersen
Vandringer
Nis Rømer
Maleri
Rasmus Styrmer
Tegneserie
Halfdan Pisket
Video
Steen Schapiro

Fag i 2. periode ( 12. okt. – 13. nov. )

FormiddagsfagEftermiddagsfag

Filmhistorie
Allan Grønvall Pedersen
Arkitektur
Sølve Møller Madsen
Filosofi
Tobias Kirstein
Digitalt Foto
Jeanette Land Schou
Kuratering
Melou Vanggaard
Grafisk Design
Jeppe Pendrup Jørgensen
Lydkunst
Michael Nielen
Krop/Objekt/Performance
Peter Scherrebeck Hansen, Katrine Staub
TegningEr
Thomas Friisholm
Litteratur
Palle Sigsgaard
Maleri
Trine Boesen

Fag i 3. periode (16. nov. – 19. dec.)

Værkstedsfag

Animation
Nis Rømer
Design
Jair Straschnow
Keramik
Christin Johansson
Maleri
Thomas Friisholm
Serigrafi
Hanne Lange Houlberg
Smykker
Gitte Nygaard

(med forbeholdt ret til ændringer)

Tilmelding +

Igennem vejledning og undervisning i de forskellige fag kan Kunsthøjskolen hjælpe til med at producere kvalificeret ansøgningsmateriale til de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner: Kunstakademier, arkitekt- og designskoler. Kunsthøjskolen er et sted der skaber og kræver plads til tankens fri bevægelse. Her udvikles det enkelte menneskes evner, samt sans for rummelighed og flertydighed. Her dannes netværker af kunstinteresserede og engagerede mennesker som spiller en aktiv rolle i det danske kulturliv.


Undervisere & foredragsholdere

Kunsthøjskolens netværk af undervisere består af professionelt udøvende billedkunstnere, forfattere, musikere, arkitekter, designer m.fl. Skolen har 5 fastlærere som bor, lever og underviser på skolen.

Skiftende gæstelærere og foredragsholdere bidrager til konstant udvikling af et levende og aktivt miljø, i kontakt med det aktuelle kunstliv omkring os. I tæt samspil mellem faste lærere og inviterede gæstelærere fra ind- og udland, skabes et dynamisk miljø for læring og udveksling.

Kunsthøjskolen inviterer også tidens aktuelle kunstnere til at fortælle om deres praksis og projekter, så vi kan få et indblik i deres arbejde indenfor mange forskellige kunstneriske discipliner. Se aktuelle arrangementer her.

Undervisere + Livet på skolen + Vejledning og mentorordning +

Studietur til Berlin

På de lange kurser tager vi på studietur til Berlin. Det er en 4 dages intens studietur, pakket med samtidskunst i alle former, beundring af de store mestre på klassiske museer, Philarmonien og verdens bedste symfoniorkester, arkitektur-tur som giver baghjul til det meste, et slaraffenland i den berlinske undergrundkultur af barer, koncertsteder og nogle af verdens bedste natklubber. Det er 4 dage fyldt med undersøgelser, opdagelser og indtryk til bagagen og inspirationsdepoterne.

Vi laver et program, hvor nogle ting er fælles for alle, samt en masse anbefalinger, så du selv kan sammensætte turen med de ting, der interesserer dig mest. Programmet vil blive præsenteret i ugerne op til turen.


Vejledning

Mentorordning PitStop på højskolen

Kunsthøjskolens vejledning tager hovedsageligt sigte på de kunstneriske uddannelser. På hvert hold arrangeres et møde med studerende fra akademier, designskoler, arkitektskoler med videre. De studerende er fortrinsvis tidligere elever på Kunsthøjskolen. Her præsenteres de respektive studier og der er lejlighed til at få besvaret alle relevante spørgsmål. Hver uge får vi besøg af en billedkunstner, forfatter, arkitekt, musiker eller lignende, som holder foredrag. I forbindelse hermed vejledes efter ønsker og behov. Kunsthøjskolens lærere, som alle er praktiserende kunstnere, står til rådighed i alle vågne øjeblikke med råd, samtaler og evt. henvisninger til yderligere kvalificerede kontakter angående den enkeltes videre vej.


Priser: Lange kurser

Prisen er for øjeblikket: Forår 2020 (20 uger): 32.000 dkk. Kursusprisen tillægges 2000 kr. for udenlandsrejse (Berlin) + evt. tillæg for enkeltværelser m/u bad og dobbeltværelser med bad. (Ret til prisændringer forbeholdes). Kursusprisen dækker undervisning (5 timer dagligt mandag til fredag ), foredrag og arrangementer, kost og logi. Materialeudgifter er meget individuelle. De afholdes af den enkelte elev og er således ikke indeholdt i prisen. Kursusprisen betales i 3 rater (1/2 – 1/4 – 1/4 ). Med brev om skolens bekræftelse på optagelse opkræves et indmeldelsesgebyr på 1.000 kr (heraf 500kr som depositum for værelset). Dette beløb bliver ikke tilbagebetalt i tilfælde af framelding.

Hvis du afbryder dit højskoleophold, betales skolepenge for 4 uger fra dagen, hvor du forlader skolen, eller frem til kursets afslutning. Derudover mister du dit indmeldelsesgebyr. Hvis skolen på tidspunktet for din afrejse har betalt for din deltagelse på studietur, skal du dække de udgifter, som skolen har haft i forbindelse hermed.
Ved afbud efter 4 uger før kursusstart betales skolepenge for de første 4 uger, medmindre skolen finder en elev, der kan overtage din plads.
Afbud skal altid ske skriftligt til mail: info@kunsthojskolen.dk
 

Læs om støttemuligheder +