I vekselvirkning med de nyeste tendenser indenfor kunst, design og arkitektur udvikler vi undervisningen og de sociale rammer konstant.

  Efterår 2017 ( 18 uger )

  Efterårskurset 2017 begynder den 13.august og afsluttes den 16. december.
  Kurset er delt i 3 perioder.

  På Kunsthøjskolen har du mulighed for selv at sammensætte dit forløb

  Under forløbet skal du vælge fag tre gange. Ideen er, at du får mulighed for at tænke tværfagligt og afprøve forestillinger om de forskellige fags indhold, idéer og muligheder i et professionelt og tværfagligt miljø.
  I efterår 2017 tager vi på studietur til Berlin

  Du kan se fagtilbud for forår 2017 ved at klikke på de enkelte perioder.

  Fag i 1. periode ( 13. aug. - 8.okt. )

  Du kan vælge 2 af disse fag ( et formiddagsfag og et eftermiddagsfag )

  FormiddagsfagEftermiddagsfag

  Arkitektur og Design
  Jens Kruse
  Analogt fotografi
  Hanne Lange Houlberg
  Dans / Performance
  Ida Katinka Fridan Pedersen
  Keramik
  Christin Johansson
  Litteratur
  Palle Sigsgaard
  Maleri
  Peter Land
  Lyd som kunst
  Michael Nielen
  Sculpture mécanique
  Christian Flopper Mastrup, Anders Møller Madsen
  Nedslag i kunstens historie
  Astrid Kruse Jensen
  Smykker
  Marie-Louise Kristensen
  Video
  Jeanette Land Schou

  Fag i 2. periode ( 9. okt - 12. nov )

  Du kan vælge 2 af disse fag ( et formiddagsfag og et eftermiddagsfag )

  FormiddagsfagEftermiddagsfag

  Filmhistorie
  Allan Grønvall Pedersen
  Arkitektur
  Sølve Møller Madsen
  Filosofi
  Tobias Kirstein
  Digitalt fotografi
  Astrid Kruse Jensen
  Processer i byens rum
  Mette Kit Jensen
  Grafisk design
  Jeppe Pendrup Jørgensen
  Tegneserie
  Halfdan Pisket
  Keramik
  Christin Johansson
  TegningEr
  Thomas Friisholm
  Maleri
  Melou Vanggaard

  Fag i 3. periode ( 13. nov. - 16. dec. )

  Du kan vælge et af disse fag

  Værkstedsfag

  Animation
  Nis Rømer
  Billedesprog
  Thomas Friisholm
  Design
  Troels Flensted
  Grafik
  Peter Larsen
  Serigrafi & Tekstil
  Hanne Lange Houlberg

  ( med forbeholdt ret til ændringer )
  Igennem vejledning og undervisning i de forskellige fag kan Kunsthøjskolen hjælpe til med at producere kvalificeret ansøgningsmateriale til de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner: Kunstakademier, arkitekt- og designskoler. Kunsthøjskolen er et sted der skaber og kræver plads til tankens fri bevægelse. Her udvikles det enkelte menneskes evner, samt sans for rummelighed og flertydighed. Her dannes netværker af kunstinteresserede og engagerede mennesker som spiller en aktiv rolle i det danske kulturliv.

  Tilmelding +

  Undervisere & foredragsholdere

  Kunsthøjskolens netværk af undervisere består af professionelt udøvende billedkunstnere, forfattere, musikere, arkitekter og designer m.fl. Skiftende gæstelærere og foredragsholdere bidrager til konstant udvikling af et levende og aktivt miljø i kontakt med det aktuelle kunstliv omkring os. I tæt samspil mellem faste lærere og inviterede gæstelærere fra ind- og udland, skabes et dynamisk miljø for læring og udveksling. Kunsthøjskolen inviterer også tidens aktuelle kunstnere til at fortælle om deres praksis og projekter, så vi kan få et indblik i deres arbejde indenfor mange forskellige kunstneriske discipliner.

  Undervisere + Livet på skolen + Vejledning og mentorordning +

  Studietur til Berlin

  På de lange kurser tager vi på studietur til Berlin. Du kommer til at se gallerier og museer med den nyeste samtidskunst og de gamle mestre på de store museer. Du kan tage med på arkitektur bustur rundt til Berlins arkitektoniske mesterværker, og blive præsenteret for dele af Berlin du aldrig har set før. Du kan komme til koncert i Philarmonien og høre verdens bedste symfoniorkester, i en arkitektur der giver baghjul til det meste. Eller gå på opdagelse sammen med andre elever i Berlins undergrundskultur af barer, koncertsteder og nogle af verdens bedste natklubber. Vi laver et program hvor nogle ting er fælles for alle, samt en masse anbefalinger så du selv kan sammensætter turen med de ting, der interesserer dig mest.


  Vejledning

  Mentorordning

  Kunsthøjskolens vejledning tager hovedsageligt sigte på de kunstneriske uddannelser. På hvert hold arrangeres et møde med studerende fra akademier, designskoler, arkitektskoler med videre. De studerende er fortrinsvis tidligere elever på Kunsthøjskolen. Her præsenteres de respektive studier og der er lejlighed til at få besvaret alle relevante spørgsmål. Hver uge får vi besøg af en billedkunstner, forfatter, arkitekt, musiker eller lignende, som holder foredrag. I forbindelse hermed vejledes efter ønsker og behov. Kunsthøjskolens lærere, som alle er praktiserende kunstnere, står til rådighed i alle vågne øjeblikke med råd, samtaler og evt. henvisninger til yderligere kvalificerede kontakter angående den enkeltes videre vej.


  Vision

  Kunsthøjskolen i Holbæk har de kunstneriske fag som omdrejningspunkt. Kunsthøjskolen undersøger og udvikler samtidskunsten og ønsker at være medspiller i det regionale og nationale kulturliv. I vekselvirkning med de nyeste tendenser indenfor kunst, design og arkitektur udvikler vi undervisningen og de sociale rammer konstant.
  Det sociale rum står centralt. Vi skaber rammerne for, at du på skolen møder folk, du ellers aldrig ville være stødt ind i og danner netværk for livet. Kunsthøjskolen vil udfordre dine forestillinger om hvad både livet og kunsten kan være. Gennem det æstetiske undersøger vi verden og når frem til en større forståelse af den, hinanden og os selv i fællesskabet.
  Vi ønsker at undervise dig på det højeste kunstneriske niveau. Samtidig søger vi at skabe de bedste rammer for dig, der er interesseret i kunst og design og gerne vil prøve forskellige fag. Kunsthøjskolens rolle er således både at forberede kommende kunstnere, arkitekter, designere m.fl. på deres professionelle karriere, samt at uddanne kvalificerede publikummer og deltagere i kulturlivet og den demokratiske debat.
  I tæt samspil mellem faste lærere og inviterede gæstelærere fra ind- og udland, der alle er udøvende kunstnere, skabes et dynamisk miljø for læring og udveksling. Vi er overbevist om, at kunsten bør have en langt større plads i samfundslivet. Det frirum som kunsten giver, gør os mere menneskelige og verden til et bedre sted at være.


  Priser: Lange kurser

  Prisen er for øjeblikket: Efterår (18 uger): 27.000 dkk og Forår (20 uger): 30.000 dkk. Kursusprisen tillægges 1600 kr. for udenlandsrejse + evt. tillæg for enkeltværelser m/u bad og dobbeltværelser med bad. (Ret til prisændringer forbeholdes). Kursusprisen dækker undervisning (5 timer dagligt mandag til fredag ), foredrag og arrangementer, kost og logi. Materialeudgifter er meget individuelle. De afholdes af den enkelte elev og er således ikke indeholdt i prisen. Kursusprisen betales i 3 rater (1/2 – 1/4 – 1/4 ). Med brev om skolens bekræftelse på optagelse opkræves et indmeldelsesgebyr på 1.000 kr. Dette beløb bliver ikke tilbagebetalt i tilfælde af framelding.

  Hvis du afbryder dit højskoleophold, betales der skolepenge for 4 uger fra dagen, hvor du forlader skolen, eller frem til kursets afslutning. Derudover mister du dit depositum. Hvis skolen på tidspunktet for din afrejse har betalt for din deltagelse på studietur, skal du dække de udgifter, som skolen har haft i forbindelse hermed.

  Læs om støttemuligheder +

  Information til den norske lånekasse:

  Ugepris efteråret 2017 = 1500 kr. Heraf betaling for undervisning (skolepenge) = 1020 (68 pct)

  Ugepris foråret 2018 = 1500 kr. Heraf betaling for undervisning (skolepenge) = 1020 (68 pct)