I vekselvirkning med de nyeste tendenser indenfor kunst, design og arkitektur udvikler vi undervisningen og de sociale rammer konstant.

Lange kurser

På Kunsthøjskolen har du mulighed for at sammensætte dit forløb. Undervisningen er ikke delt op i linjer, men tilbyder muligheden for at arbejde kunstnerisk i forskelige medier.

Kunsthøjskolen er både for dig, som vil at søge ind på de videregående kunstneriske uddannelser og for dig, som “blot” vil blive klogere på samtidskunstens muligheder og afprøve og udforske de forskellige kunstneriske udtryksformer.


Undervisere & foredragsholdere

Kunsthøjskolens netværk af undervisere består af professionelt udøvende billedkunstnere, forfattere, musikere, arkitekter og designer m.fl. Skiftende gæstelærere og foredragsholdere bidrager til konstant udvikling af et levende og aktivt miljø i kontakt med det aktuelle kunstliv omkring os. I tæt samspil mellem faste lærere og inviterede gæstelærere fra ind- og udland, skabes et dynamisk miljø for læring og udveksling. Kunsthøjskolen inviterer også tidens aktuelle kunstnere til at fortælle om deres praksis og projekter, så vi kan få et indblik i deres arbejde indenfor mange forskellige kunstneriske discipliner.

Undervisere + Livet på skolen + Vejledning og mentorordning +

Studietur til Berlin

På de lange kurser tager vi på studietur til Berlin. Du kommer til at se gallerier og museer med den nyeste samtidskunst og de gamle mestre på de store museer. Du kan tage med på arkitektur bustur rundt til Berlins arkitektoniske mesterværker, og blive præsenteret for dele af Berlin du aldrig har set før. Du kan komme til koncert i Philarmonien og høre verdens bedste symfoniorkester, i en arkitektur der giver baghjul til det meste. Eller gå på opdagelse sammen med andre elever i Berlins undergrundskultur af barer, koncertsteder og nogle af verdens bedste natklubber. Vi laver et program hvor nogle ting er fælles for alle, samt en masse anbefalinger så du selv kan sammensætter turen med de ting, der interesserer dig mest.

Højskoleophold 1+1

Fra efteråret 2016 kan du tilmelde dig et 10 måneds kursus der kombinerer efterårs- og forårssemester (med indlagt juleferie). På den måde har du mere tid til at gå i dybden med dit kunstneriske arbejde og afprøve flere fag fra Kunsthøjskolens fagtilbud. Dette lange kursus er særligt tænkt til dem der vil søge ind på en af de nationale eller international videregående kunstneriske skoler: Kunstakademier, Arkitekt- og Designskoler. Det er vores erfaring at hele ansøgningsprocessen kan blive meget stresset, hvis man starter på Kunsthøjskolen i januar og allerede skal aflevere sit portfolio i slutningen af februar. Skolen giver et særlig tilskud på 6000,- kroner til dem der tilmelder sig et kombineret efterårs- forårsophold, som bliver afregnet ved sidste rates forfald 1. april 2017. For yderligere information kontakt Kunsthøjskolen under info@kunsthojskolen.dk