Forår – 2023 ( 20 uger )

Semestret for Foråret 2023 på Kunsthøjskolen
begynder den 8. januar og afsluttes den 27. maj

Højskolerne, informationsevaluering 2023: din vej til højskolen ->.

Kunsthøjskolen er et sted der skaber og kræver plads til tankens fri bevægelse. Her udvikles det enkelte menneskes evner, samt sans for rummelighed og flertydighed. Her dannes netværker af kunstinteresserede og engagerede mennesker, som spiller en aktiv rolle i den danske samtids kunst- og kulturliv.

Sammensæt dit eget forløb
På Kunsthøjskolen sammensætter du selv dit forløb. Undervisningen er ikke delt op i linjer, men derimod i undervisnings perioder, med et udbud af forskellige fag i hver periode. På den måde får du mulighed for at arbejde med kunst i form af væsensforskellige discipliner og fremgangsmåder.

Ved hver periodes start vælger du nye fag. I de første 2 perioder har man både et formiddags- og et eftermiddagsfag. I den 3. og sidste periode har man det samme fag hele dagen. På den måde har du i alt haft 5 forskellige fag i løbet af et semester. Det er en særlig tilrettelægning, som vi tror på kan danne grobund for en udvidelse af den enkeltes kunstneriske tilgang og tænkemåder.

Forestillinger om forskellige fags indhold, idéer og muligheder kan eksperimenteres med, og prøves af, i et engageret og dedikeret kunstfagligt miljø.

Fag i 1. periode F23

FormiddagsfagEftermiddagsfag

Grafisk Design
Annemarie Rongsted
Arkitektur
Sølve Møller Madsen
Kunsthistorie
Nanna Gro Henningsen
Digitalt fotografi
Jeanette Land Schou
TegningEr
Thomas Friisholm
Grafisk Værksted
Tine Kjølsen
Tekstile Processer og Undersøgelser på Papir
Hanne Lange Houlberg
Keramik
Lea Mi Engholm
Litteratur
Palle Sigsgaard
Maleri
Peter Land

Fag i 2. periode F23

FormiddagsfagEftermiddagsfag

Filmhistorie
Allan Grønvall Pedersen
Design
Anne Brandhøj
Kuratering
Nanna Balslev Strøjer
Keramik
Christin Johansson
Lydkunst
Michael Nielen
Maleri
Rasmus Styrmer
om Arkitektur
Sølve Møller Madsen
Performance
Ida Katinka Fridan Pedersen
Serigrafi
Anne Marie Ploug
Tegneserie
Karoline Stjernfelt

Fag i 3. periode F23

Værkstedsfag

Analogt Fotografi
Hanne Lange Houlberg
Animation
Sara Koppel
Keramik
Christin Johansson
Maleri
Thomas Friisholm
Smykker
Gitte Nygaard
Værksted for Ting & Sager
Anders Bonnesen, Anders Møller Madsen

Tilmelding +
 

Undervisere & foredragsholdere

Kunsthøjskolens netværk af undervisere består af professionelt udøvende billedkunstnere, forfattere, musikere, arkitekter, designer m.fl. Skolen har 5 fastlærere som bor, lever og underviser på skolen.
Skiftende gæstelærere og foredragsholdere bidrager til konstant udvikling af et levende og aktivt miljø, i kontakt med det aktuelle kunstliv omkring os. I tæt samspil mellem faste lærere og inviterede gæstelærere fra ind- og udland, skabes et dynamisk miljø for læring og udveksling.

Kunsthøjskolen inviterer også tidens aktuelle kunstnere til at fortælle om deres praksis og projekter, så vi kan få et indblik i deres arbejde indenfor mange forskellige kunstneriske discipliner. Se aktuelle arrangementer her.
Undervisere + Livet på skolen + Vejledning og mentorordning +

Studietur til Berlin

Under hvert af semestrene (forår/efterår), tager vi på studietur til Berlin. Det er en 4 dages intens studietur. Store museer og udvalgte gallerier, med de gamle mestre og den nyeste samtidskunst, koncert i Philharmonien med verdens bedste symfoniorkester, arkitektur-tur i fuld skala, samt frihed til på egen hånd at undersøge, og gå på opdagelse i Berlins helt eminente og inspirerende kulturmiljø. Vi laver et program, hvor nogle ting er fælles for alle, samt en masse anbefalinger, så du selv kan sammensætte turen med de ting, der interesserer dig mest. Programmet vil blive præsenteret i ugerne op til turen.


Vejledning

Mentorordning PitStop på højskolen Kunsthøjskolens vejledning tager hovedsageligt sigte på de kunstneriske uddannelser. På hvert hold arrangeres et møde med studerende fra akademier, designskoler, arkitektskoler med videre. De studerende er fortrinsvis tidligere elever på Kunsthøjskolen. Her præsenteres de respektive studier og der er lejlighed til at få besvaret alle relevante spørgsmål. Hver uge får vi besøg af en billedkunstner, forfatter, arkitekt, musiker eller lignende, som holder foredrag. I forbindelse hermed vejledes efter ønsker og behov. Kunsthøjskolens lærere, som alle er praktiserende kunstnere, står til rådighed i alle vågne øjeblikke med råd, samtaler og evt. henvisninger til yderligere kvalificerede kontakter angående den enkeltes videre vej.


Pris Foråret 2023

36000 DKK. (20 uger)
Kuruspris pr. uge (fra og med 2022):

    • dobbeltværelse
    • uden bad
    • 1800 DKK.
    • dobbeltværelse
    • med bad
    • 1850 DKK.
    • enkeltværelse
    • uden bad
    • 1875 DKK.
    • enkeltværelse
    • med bad
    • 1900 DKK.

Der kan betales i 3 rater; første rate betales inden kursusopstart, og udgør halvdelen af den samlede kursuspris, de 2 næste rater betales løbende derefter.
Når du har modtaget en bekræftelse på optagelse, opkræves der samtidig et tilmeldingsgebyr på 1.000 kr. (heraf 500 kr. som depositum for værelset). Dette beløb bliver ikke tilbagebetalt i tilfælde af afbud eller frafald. Du er først sikret en plads, når du har modtaget bekræftelse og indmeldelsesgebyret er betalt.

Afbrydelse af ophold
Hvis du afbryder dit højskoleophold, betales skolepenge for 4 uger fra dagen, hvor du forlader skolen, eller frem til kursets afslutning.
Hvis skolen på tidspunktet for din afrejse har betalt for din deltagelse på studietur, skal du dække de udgifter, som skolen har haft i forbindelse hermed.
Ved afbud senere end 4 uger før kursusstart betales skolepenge for de første 4 uger, medmindre skolen finder en elev, der kan overtage din plads.
Afbud skal altid ske skriftligt til mail: info@kunsthojskolen.dk

Materialeomkostninger
Udgifter til materialer betales af den enkelte elev og er afhængige af hvilke fag der vælges og hvor meget der produceres.
Materialeudgifter er meget individuelle og er således ikke indeholdt i kursusprisen. Der indbetales imidlertid et seperat aconto beløb på 2.000 kr. til elevens materialekonto, som er tilknyttet skolens butik. Materialekontoen bliver opgjort ved hvert periodeskift.

Læs om støttemuligheder +

Tilmelding

    *Kursus:

    *Fornavn :
    *Efternavn :
    *Gade/vej:
    *Postnummer:
    *By:
    *Land:

    *Telefon:
    *Email:

    *Fødselsdato:

    *CPR-nummer:
    *Køn:
    Pronomen:

    *Værelse:
    Præference:

    *Kort begrundelse for ansøgning om optagelse på Kunsthøjskolen:
    *Skolegang, uddannelse og anden beskæftigelse:
    *Evt. planer for videre uddannelse:
    Sygdom eller handikap der skal tages hensyn til under opholdet:
    *Pårørendes navn, adresse og telefonnr. (i tilfælde af sygdom):

    Diverse:
    *Finansiering:
    Bemærkning: