Maleri

Eftermiddagsfag, Fag i 1. periode F23, Forår 2023

Billeder er et sprog som kan noget, tale og skriftsprog ikke kan. Billeder kan lynhurtigt formidle idéer, som det måske vil tage lange sætninger at formulere.
Bare tænk på forskellen mellem:

Pas på! Forude risikere du at kører ud over en havnekaj!

og…

Hvorfor tror I at politikere hænger deres egne portrætter op i lygtepæle? Bliver vi klogere på deres politik af det? Nej. Men vi reagerer umiddelbart på et billede af et venligt smilende ansigt: Hun eller han ser tillidsvækkende ud.
Vi er omgivet af billeder overalt. Når vi tænder fjernsynet eller går på facebook bliver vi bombarderet med billeder: Billeder der vil have os til at gøre ting: Bruge et bestemt mærke shampoo, abonnere på bestemte blade, købe mærkevarer og fortælle os hvordan man skal se ud når man har succes og hvad der er den rigtige livsstil.

Den måde at bruge billeder på som jeg lige har beskrevet, satser på at vi ikke tænker over hvad det er vi ser. Jo mindre vi tænker over det, desto mere effektivt virker billederne. Billedkunsten giver os mulighed for at tænke over hvad det er vi ser. Den beder os faktisk om det. I skal på kurset bremse op, og overveje hvordan I ønsker at anvende billeder på jeres egne præmisser. Hvad ønsker I, hver især, at fortælle? Og hvordan kan det I vil fortælle blive til et billede. Der er et væld metoder og teknikker at vælge imellem. I kan også eksperimentere jer frem til jeres helt egne.

Jeg vil være der til at stille irriterende spørgsmål såsom:
Hvad vil du fortælle med det maleri?
Hvorfor har du malet en potteplante, og hvad betyder det?
Hvorfor male et portræt, når du kunne have taget et foto? o.s.v.
Undervejs kommer jeg også til at vise, og tale, om kunstværker som jeg synes i bør se.
Jeg glæder mig til at få nogle spændende samtaler med jer om billedkunst.
Og husk! Man behøver IKKE at have malet og tegnet før for at kunne være med. Det sjoveste er når I finder jeres egen måde at gøre tingene på.

Alle er velkomne.


Læs om værkstedet for Maleri