Grafisk Design

Fag i 1. periode F23, Forår 2023, Formiddagsfag

Man kan ikke komme udenom, at verden i dag bliver mere og mere digitaliseret og kontrolleret, men når man arbejder analogt, må man omfavne det uventede og uforudsigelige resultat. Den mindre kontrollerede og analoge tilgang kan blive et værktøj, man senere hen vil kunne trække på i andre arbejdsprocesser – både inden og uden for digitale platforme.

I dette kursusforløb vil vi bryde med den sædvanlige forventning til faget, grafisk design, ved ikke at bruge computer og forskellige Adobe-programmer, men udelukkende gå til faget analogt. Vi vil ikke fokusere på den rigtige eller forkerte løsning, men i højere grad på, hvordan vi kan udfordre vores arbejdstilgang og eksperimentere os frem til nye udtryk med forskellige materialer og teknikker.
Med gamle og nye, analoge teknikker, vil vi arbejde med illustration, layout typografi mm.

Kurset vil grundlæggende byde på introduktioner til Grafisk design øvelser, teknikker, eksperimentering, som både vil blive udført individuelt og i samarbejde med de andre kursister. Det er naturligvis ikke et krav, at man har en computer, computerprogrammer eller tidligere erfaring med grafisk design.


Læs om værkstedet for Grafisk design