arkitektur udstilling på Kunsthøjskolen i Holbæk efteråret 2019

afsøgningen af en sammenhæng
mellem form og idé

Arkitektur er en rummelig praksis, det betyder at man skal forsøge at et eller andet rummelig produkt ud af den idé eller det billede man har inde i sit hoved. Det er ikke så let som man måske kunne forestille sig, og det har eleverne også haft den fulde oplevelse af.

Vi har arbejdet rigtig meget med hvordan man ligesom kan få sin idé og udvikle sin idé, give den idé en form og så eksperimentere med hvordan den form ligesom udvikler sig og hvordan sammenhængen er mellem form og idé. Så det i kommer til at se i udstillingen er på mange måder sådan en slags stilbillede af hvor eleverne er i deres proces lige nu – fordi at arkitektur er noget der jo tager rigtig rigtig lang tid, mange gange flere år – så det vi ligesom arbejder med det er den her formgivning af idéer – og i vil både se at der er processkitser og proces modeller, og nogle modeller er så mere færdig udviklet end andre, men fokus er faktisk i virkeligheden slet ikke været det færdige produkt eller resultat, men at prøve kræfter med processen i sig selv og prøve at komme ind i en god proces. Et meget vel producerende arkitekturhold – Sølve Madsen, fast lærer og underviser i arkitektur og arkitekturens idéhistorie