kl. 20:00 – 21:00 på Kunsthøjskolen i Holbæk

Søren Martinsens fokus har i en årrække været på hvad det er der danner et landskab.
Hvad et landskab egentlig er – det være sig som billede, som kunst, som fænomen, som område, som historisk konstruktion, som konkret, håndgribelig og rå nutidig virkelighed. Det billede, der skal formidle og gestalte dette univers er kunstnerens egne, håndgribelige omgivelser, hans virkelighed. Derfra udgår en analyse af hvad der skal til for at et sådant individuelt sted bliver til et mere universelt billede.

Søren Martinsen bor og arbejder i Glumsø, er født 1966 i Lyngby, og er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, 1989-1995. Han har en MA in Fine Art, Goldsmiths’ College, University of London 1993- 1994 og så har han undervist her på Kunsthøjskolen i Holbæk op til flere gange, både på vores sommerkurser og på de lange hold.

SIDEBLIK

Udstilling 2018 – Forhallen, JP/Politikens Hus
26. Oktober — 24. November

kunsten.nu sideblik 2018 Søren Martinsen
jppol.dk/kalender/soerenmartinsen

Horisonten tegner en tydelig linje, til hvilken vores blik ikke kan nå længere. Til denne grænse går vores sensoriske verden. Alt det resterende, de landskaber og egne som ligger fjernere, er psykiske fatamorganaer hulter til bulter på et mentalt kort med abstrakte måleenheder. Men lige ved siden af os findes de nære ting, de scener der eksisterer for os når vi kaster et hurtigt sideblik rundt i vores omgivelser. De farver, de former der lige er der. Dét kan vi se, og prøve at forstå.

Giganterne

Udstilling 2018 – Sorø Kunstmuseum
2. juni – 2. september

kunsten.nu Giganterne 2018 Søren Martinsen
sn.dk – En alien viser kontraster i gigantformat

GIGANTERNE er en totalinstallation, der involverer både monumentale malerier, videoer og en gigantisk skulptur. Værkerne, der næsten alle er skabt til udstillingen, tager udgangspunkt i Sorøs historie og nutid, og fokuserer både på bygninger i byen og landskabet omkring. Udstillingen tegner et generisk portræt af, hvordan historiske, arkitektoniske og kulturelle forestillingsbilleder tegner en bys selvforståelse.

GIGANTERNE totalinstallationGIGANTERNE totalinstallation

Flommen (2018) Søren MartinsenFlommen (2018) Søren Martinsen

Arrangementer

Kunsthøjskolen inviterer til Grundlovsdagsarrangement onsdag d. 5. juni kl 14.00-17.00. Nærmere information og program for dagen er på vej.    
Koncerten er en del af Theatre of Voices Festival 2024 Køb billetter til koncerten hos Billetto, på linket her: Billet - Theatre of Voices: Gertrude...

Se alle aktuelle arrangementer ->