Maleri kursus på højskole

Maleri - Efterår
2016

Maleri i 3. periode i efteråret 2016 har taget udgangspunkt, i et ønske om at eleven skal forstå, acceptere og udvikle en forståelse for sin egen integritet i billedesproget. 

Eleverne har fortolket foto taget af Coco Chanel, som resulterede i en personlig fortolkning af det unge menneskets frihedstrang. De har arbejdet med tekst som udgangspunkt for maleriet, som udviklede sig til et studie i det visuelle sprog. De har arbejdet i det abstrakte, i det figurative – undersøgt afkodningen af figur og form, og hvad der sker i nanosekundet fra sansning til forståelsen og videre til afkodningen af funktion og tegn. 

Materialet i sig selv, og eksperimentering med selv samme, har været et naturligt tilbagevendende emne forløbet igennem. Igennem forståelsen af forholdet mellem det figurative og det abstrakte – og det er netop den undersøgelse af materialet, som stiller spørgsmålstegn til maleriet er og hvad det kan og muligvis skal. Igennem arbejde, undersøgelser og eksperimentering, har den enkelte elev fundet sin egen personlige tilgang til maleriet.

Thomas Friisholm, underviser i Maleri, Efterår 2016