Visuel kultur

Eftermiddagsfag, Fag i 1. periode ( 16. Aug. - 25. Sep. )

Underviser: Billedkunstner Nis Rømer. Teknik: Anders Møller
Desuden billedkunstneren Jacob Nielsen (app design) og William Reynish (Blender og 3D animation) samt Johan Grann (After Effects)

I faget Visuel Kultur vil vi bruge nogle af samtidens mest avancerede visualiseringsmuligheder til at skabe kunst med. Vi skal selv producere, animere og lave special effects. Kurset har karakter af en eksperimenterende ”playshop”, hvor det meste kan lade sig gøre og du prøver tingene af.

Du får en grundig introduktion til stopmotion animation, der er jo grundlag for mange special effects. Vi skal undersøge mediet fra enkle cut-out animationer til avancerede produktioner, hvor animation blandes med video, og du arbejder med visuelle effekter (VFX).

Du lærer at lave 3D animationer fra bunden gennem en uges kursus med William Reynish, og via korte og konkrete opgaver udvikler vi avancerede visualiseringer og korte animationer. Vi arbejder i programmet Blender, der er Open Source, så du kan installere det på din egen computer og arbejde videre når du vil.

Sammen med Jacob Nielsen vil du lære, hvordan du laver apps til mobiltelefoner, Ipads og tablets, så du kan sende dine videoer og animationer i cirkulation på nye platforme.

I løbet af kurset vil der desuden være korte oplæg om visuelle effekter og deres historie. Der vil være oplæg om tegnefilm og animationens historie frem til i dag. Vi skal se og analysere en række film og kigge på de seneste udviklinger indenfor 3D animation og computer grafik (CG). Du vil desuden blive præsenteret for samtidskunst, hvor avancerede visualiserings-teknikker er blevet brugt socialt, politisk, agitatorisk og kunstnerisk. Steder hvor kunst og virkelighed udfordrer hinanden og overskrider grænser.

Kurset giver ud over den tekniske indsigt god plads og tid til egen produktion i de medier, som passer dig bedst. Kunsthøjskolen i Holbæk har computere og al nødvendig software til computergrafik, animation, video- og lydredigering. Kurset kræver ingen forkundskaber.

Visuel kultur er interessant for dig, hvis du overvejer at søge ind på et kunstakademi eller på animationsskolen i Viborg, (The Animation Workshop), er interesseret i at studere moderne kultur eller visuel kultur på universitetet eller blot er nysgerrig på computergrafik, animation, video og tidens billedstrøm generelt.


Læs om værkstedet for Animation