Værk

Efterår 2022, Eftermiddagsfag, Fag i 2. periode E22

Taghave med hånddrevet pumpesystem af Nis Rømer og Carsten Hoff Foto Malene Nors Tardrup
Taghave med hånddrevet pumpesystem af Nis Rømer og Carsten Hoff Foto Malene Nors Tardrup

I faget VÆRK skal vi bygger og undersøge verden forfra. Med vores nysgerrighed og naturen som udgangspunkt skaber vi materialer til at bygge et moderne og bæredygtige liv. Vi lærer os gamle håndværk og bruger dem på nye måder. Hvordan laver man en mursten, en sko, en tagsten, en farve, et redskab, en fødevare, en kornmark
eller et værk på ny?

Udgangspunktet er her hvor vi bor; Kunsthøjskolen, en stor gård med et lille jordbrug, hvor naturen er en del af alt og årstiderne er tæt på. Vi skal lære om planter og vindyrkning sammen med skolens gartner. Vi skal udvikle og producere vores egne fødevarer. Vi laver et gårdudsalg, et køkken, en fest, en udstilling. Vi skaber vores eget liv. Trykker plakater og manualer i serigrafi og finder et nyt personlig udtryk i processen.

Du kommer til at lære håndværk og om byggeteknik, hvor vi tegner og bygger redskaber, små bygninger eller bygningsdele, møbler eller andre af de ting vi omgås til hverdag.
Som en del af faget tager vi på microeventyr både til lands og til vands hvor vi skal sanke, samle og fiske undervejs og møde mennesker, der lever tæt på naturen.
Vigtigst af alt tænker vi kunsten forfra. Tættere på hverdagslivet og på verden.