Tværmedial Rumlig Praksis

Efterår 2022, Eftermiddagsfag, Fag i 1. periode E22

Værkstedsfaget Tværmedial Rumlig Praksis tager udgangspunkt i samtidskunstens åbne brug af materialer, medier og rum.

I Tværmedial Rumlig Praksis arbejder vi skulpturelt og rumligt. Alt fra gips til kålhoveder, kan bruges som skulpturelt materiale og rum-installationer kan bygges op med et hvilket som helst materiale fra bildæk, tekstiler, trækonstruktioner, lys og lyd til videoprojektioner.
På værkstedet skal vi arbejde med og finde nye vinkler på en række forskellige medier og materialer.

Vi undersøger hvordan de traditionelle kunstneriske medier og hverdagens objekter kan indgå i små og store skulpturobjekter og installationer og hvordan får man produceret et værk som både kan bære betydninger og fungere visuelt og rumligt.

Værkstedet fokuserer på at give et indblik i de kunstneriske processer og undersøgelser, der ligger til grund for at kunne udvikle en selvstændig arbejds- og værkform. Vi starter forløbet med en række øvelser og derefter skal vi arbejde med at udvikle idéer og planlægge arbejdsprocesser i en eksperimenterende undersøgelse af personlige temaer og udtryk, så de finder deres mest præcise udtryk.

Der bliver korte introduktioner til skulpturteori og installationskunstens historie. Vi skal se på forskellige kunstneres værker og praksis som inspiration for det videre arbejde.

“Den kreative proces udføres ikke af kunstneren alene; betragteren bringer værket i kontakt med den ydre verden, ved at tyde og tolke dets indre kvaliteter og tilføjer dermed sit bidrag til den skabende handling”
— Marcel Duchamp


Læs om værkstedet for Installation / Rum