Maleri

Kursus C: 3. juli – 16. juli 2022

Maleriet er dit

I en verden fuld af billeder og indtryk er der masser af inspiration at hente til eget maleri og uendelige muligheder for dit personlige billedrum og udtryk.

I atelieret vil vi eksperimentere med forskellige tilgange til hvad maleri er og kan være, og blive udfordret på hvordan det kan se ud. Vi vil arbejde med inspiration fra vores eget indre eller ydre billedarkiv, fra vores omgivelser, nyhedsmedier, kunstnere, form, farve og hvad der ellers kan inspirere os. Vi vil desuden afprøve forskellige teknikker og tale komposition, indhold/udtryk, lys/skygge, farveblandinger og alt det der kan bruges som tilgange til at få malet en billedverden frem.

Vi starter med inspirationsøvelser de første par dage, for at eksperimentere og give nye perspektiver på det du måske allerede er i gang med, eller har lyst til at kaste dig ud i. Efterfølgende vil der være tid og plads til dit individuelle maleri, samtaler og evt. inspirationsøvelser målrette dig. Der vil være god tid til også at snakke om arbejdsproces, materialer og relevante kunstnere, og komme nærmere de forskellige tanker og metoder, som der er bag de valg der er taget. Vi afslutter de 14 dages intensive arbejde i atelieret med fælles udstilling og fernisering.

Kurset henvender sig til alle der har lyst til at male, både begyndere og øvede. Det er muligt at arbejde med akrylmaling eller olie, men rent teknisk er det akrylmalingen jeg selv arbejder med og derfor har mest erfaring med. Medbring gerne inspirationsmateriale (hvis du har), maling, lærreder, pensler, palet, en skitseblok/papir og blyant eller lign. Materialer kan også købes i højskolens butik.

Tilmelding