En engageret og levende undervisning kræver dygtige og engagerede undervisere, der med faglig og pædagogisk forståelse kan begejstre og motivere

Maibritt Rangstrup

Underviser i

Maleri

Links

www.rangstrup.netSe alle undervisere ->

Uddannelse & Baggrund

Jeg er uddannet billedkunstner fra Goldsmiths College, University of London og det Jyske Kunstakademi i Aarhus. Jeg er del af et atelier fællesskab ved det gamle Grønttorv i Valby og er medlem af Kunstnersamfundet. Mit primære fokusområde er maleri, men jeg har tidligere arbejdet med tegning og med videokunst. Jeg har en del udstillinger bag mig, seneste bl.a. i Ukraine, Schweiz og Belgien. Mine værker er også blevet vist på Tate Britain i London, som del af et videoprogram, og kan desuden findes i den permanente samling på Bonn Museum of Modern Art.

I en længere årrække boede jeg i London, hvor jeg uddannede mig og senere var lektor på både Goldsmiths – og på Hatfield College, som er to engelske kunstakademier, hvor jeg underviste i studio practice. Jeg har været censor for KP på Kunsthal Aarhus, leveret forside materiale til en bog om digte udgivet af Gyldendal, arbejdet som kunstkonsulent med speciale i stedsspecifikke værker og undervist på mange forskellige billedkunstkurser. Jeg har desuden arbejdet som assistent for flere danske kunstnere, og har herigennem fået mulighed for at tilegne mig en del teknikker og forskellige tilgange til maleriet, ud over hvad jeg er optaget af rent maleteknisk i mit eget maleri.

Jeg underviser fortsat på billedkunstkurser her i Danmark, ved siden af min kunstneriske praksis, og arbejder desuden for et galleri i København, med speciale i fotobaserede værker.
I kraft af denne rolle rejser jeg årligt til 3-4 internationale kunstmesser i de store byer i USA og Kina, hvorfra jeg har god mulighed for at orientere mig om kunstscenen internationalt.