Maleri

Fag i 3. periode F22, Forår 2022, Værkstedsfag

Mit kursus vil henvende sig til alle, der har lyst til at bruge maleriet som en kunstnerisk udtryksform. Man kan godt deltage, selvom man ikke har prøvet at male før. På kurset vil jeg demonstrere de mest grundlæggende instruktioner rent teknisk, for at du kan komme i gang. Vi vil stifte bekendtskab med modeltegning, farvelære og maleriteknik, men vi vil meget hurtigt forlade disse klassiske akademi-discipliner til fordel for en meget mere fri tilgang.

Maleri er et yderst alsidigt område, der rummer uanede muligheder for at udtrykke sig og skabe billeder. Selvom maleri dybest set er meget simpelt: Handlingen at påføre noget farve på en flade med et redskab. Men indenfor denne enkle ramme er der store muligheder for at eksperimentere eller fordybe sig. Maleriet behøver ikke at være noget der skal foregå på et fladt hvidt lærred. Det kan også tage form af frie eksperimenter med objekter, lys, farve og form. Mixed media og nye teknikker kan være
rigtig interessante at tilføre den traditionelle teknik. Vi vil i stigende grad fokusere på hvad der interesserer netop dig, og hvordan du vil arbejde med at udtrykke det i dine billeder. Derfor skal vi også jævnligt snakke om jeres kunst, i gruppen og individuelt, og se hvad andre samtidskunstnere beskæftiger sig om. Og hvad der rører sig i tiden.

Undervisningen bliver en blanding af opgaver, individuelle projekter og samtale med fokus på at udvikle den enkeltes maleriske sprog. Jeg glæder mig til et spændende og udfordrende kursus!
Søren


Læs om værkstedet for Maleri