Maleri

Eftermiddagsfag, Fag i 2. periode ( 7. okt. – 10. nov. )

På Maleri skal vi arbejde med den todimensionale flade, men også men installeringen og præsentation. Som udgangspunkt er maling og lærred materialet i opbygningen af det malede billedrum, og det er her vi starter. Det handler om at male.

I området mellem maleriets intentioner og det håndgribelige (maling, pensel og lærredet), er processen, som vi i praktisk kommer til at arbejde med på værkstedet. Maleriet er fyldt med muligheder og du skal være åben for at processens indimellem skubber i en ny retning.

Jeg viser en række tematiserede præsentationer af maleriet, punknedslag i især samtidskunsten og dens løsninger på værket, kontekst og materien. Både som en orientering for nysgerrigheden, som inspiration og mulig løsning på tekniske udfordringen med maleriet.

Opgaver, bespænd og domer skaber rammen om fælles udfordringer, som vi kan diskutere ud fra. Også collage, assemblager, “mix media” og “maleriet i det udvide felt” vil være en del af mulighederne vi kigger på. Siden skal I arbejde med jeres egne projekter som til sidst udmunder i periodeudstillingen.

Vi vil også tage på gallerirundtur i København, for at se hvad der rør sig lige nu og her, se værker “live” og hvis aktuelt, møde nogle af gallerierne, projektrummene og kunstnerne bag de aktuelle udstillinger.


Læs om værkstedet for Maleri