Maleri

Kursus C: 7. juli – 20. juli, 2019 ( 6400 kr. )

Eksperimenterende maleri
På mit kursus vil maleriet blive betragtet som det helt grundlæggende er: At påføre en farve til en flade med et redskab. Men maleriet behøver ikke at være noget der skal foregå på et hvidt lærred. Det kan også tage form som frie eksperimenter med objekter, lys, farve og form. Mixed media og nye teknikker kan være rigtig interessante at blande med det traditionelle medie, som maleri er. Man kan kalde dette for “maleri i et udvidet felt”, og denne praksis tager hensyn til at verden har ændret sig og er blevet mere moderne og mangfoldig, siden man i det 15. århundrede sad og malede med oliemaling på en træplade.

Mit kursus vil henvende sig til alle der kunne tænke sig  at arbejde med maleri på en ny måde, og jeg vil gerne opfordre deltagerne på kurset til at være åbne overfor at eksperimentere. Det være muligt at deltage selvom man ikke har prøvet at male før. Man skal blot være klar over at der på kurset ikke bliver undervist i traditionelle teknikker som croquistegning eller farvelære og maleriteknik. Vi tager det som behovet opstår.

Vi vil få en undervisning, der som regel starter med et oplæg fra mig og en kort samtale på holdet, og vi arbejder derefter i høj grad individuelt – med fokus på mixed media som fundne objekter og materialer der kan fås i handlen, f.eks. byggemarkeder m.m. En gang imellem vil vi arbejde med “dogme”-agtige opgaver, der har til formål at få den kreative proces i gang, ligesom samarbejder på tværs af holdene og gæstelærer-besøg kan komme på tale,
Med håb om en spændende sommer –
Søren Martinsen

Tilmelding
Læs om værkstedet for Maleri