Maleri

Efterår 2023, Eftermiddagsfag, Fag i 2. periode E23

På Maleri skal vi arbejde med den todimensionale flade. Som udgangspunkt er maling og lærred materialet i opbygningen af det malede billedrum, og det er her vi starter.
Det handler om at male.

I området mellem maleriets intentioner og det håndgribelige (maling, pensel og lærredet), er processen, som vi i praksis kommer til at arbejde med på værkstedet. Maleriet er fyldt med muligheder og du skal være åben for at processens indimellem skubber i en ny retning.

Den todimensionale flade kan være maleri, men kan også være tegning, collage, assemblager, “mix media” og “maleriet i det udvidede felt”. Sommetider er maleriet lavet af helt andre materialer end traditionelt.
Så kalder et projekt på en anden form for maleri, skal det ikke begrænse dig.

Undervejs laver jeg oplæg om maleri, punktnedslag i især samtidskunsten og dens løsninger på værket, kontekst og materien. Både som orientering om maleriet, og for nysgerrigheden og inspiration. Især i starten vil de oplæg I bliver præsenteret for, ligge til grund for de indledende opgaver. Her gives redskaber til at forstå og afprøve metoder og teknikker.

Oplæggene kan danne rammerne, men du skal fortolke dem og skabe dit eget maleri. Det er dit eget initiativ og hvad du laver på atelieret, der er udgangspunktet for undervisningen.

Forløbet skal fører frem til at du bliver mere opmærksom og fortrolig med den kunstneriske proces du selv kommer til at står med og åbne op for eksperimenter og snak om konteksten. På maler ateliererne er der plads til både store armbevægelser og fordybelse i detaljen.


Læs om værkstedet for Maleri