Ler (venteliste)

Kursus D: 16. juli – 29. juli 2023

Jeg er dybt forankret i leret som materiale og alle de undersøgelser og teknikker der komme med det. Udgangspunktet for mit arbejde er materialet og undersøgelser heraf. Derfor er fokus på dette kursus at undersøge og lærer lerets mange mugligheder.

Leret er et fantastisk og fascinerende plastisk materiale, der bliver brugt i mange sammenhænge, lige fra mursten, sanitet, tænder til service og skulpturer. Fordi det har så mange muligheder og udtryksformer bliver det brugt af udøvende kunstner inden for forskellige kunstgrene, lige fra lydinstallation, som malerlærred og til tredimensionelle kunstværker / objekter. Leret bruges såvel som skitse materiale som primært og endeligt værk materiale.

Leret lægger op til frit at arbejde 3 dimensionalt. Du kan være meget præcis eller lade tilfældighederne råde og udnytte din påvirkning i materialet.

Leret er på en gang uden begrænsning og alligevel lunefuldt med massere af tekniske udfordringer. Du kan blive ved at lægge til og trække fra. Undersøge og udfordre det. Du kan bearbejde det i alle processens stadier, fra det våde ler til det færdige brændte værk. Har man først haft leret i hænderne, er man hooked.

Du vil blive præsenteret for forskellige kunstneres arbejdere, for der igennem at diskutere 3D form, formsprog og virkemidler.
For at tune ind på dit eget univers, valg og arbejdsprocesser vil der i den første uge vil der være øvelser der forbinder meditation og den kreative proces.

Herud fra kan du arbejde med selvvalgte projekter, hvor du vil få individuel kritik og vejledning. Det vigtigste er at du flytter dig teknisk og udtryksmæssigt.

Der vil kun blive brændt i EL ovn.
Der skal regnes med et materiale forbrug mellem ca. 800-1500 kr. og ca. 200 i fælles udgifter.

Medbring arbejdstøj og værktøj hvis man har det. Der er lidt fælles værktøj, ellers kan der købes i skolens butik.
Der må ikke medbringes eget ler.

Vi ses i keramikværkstedet.

Tilmelding
Læs om værkstedet for Keramik