Keramik

Kursus A: 11. juni - 18. juni, 2016 ( 4050 kr )

Funktion & geometri
På dette 7 dages kursus tager vi udgangspunkt i funktion og geometri. Leret rummer den fantastiske mulighed, at vi kan skabe tredimensionelle genstande som træder ud i rummet og som vi kan anvende som brugsgenstande i vores hverdag. Men hvad betyder funktionen for udtrykket, og hvad sker der rent skulpturelt, når funktionen bevidst bliver brudt? På kurset arbejder vi konceptuelt og skulpturelt med keramikkens funktion og laver forskellige øvelser hvor også geometri indgår som tema.

Du bliver desuden præsenteret for en række forskellige kunstneres arbejde og stilperioder som en løftestang til at forstå og arbejde med dit eget personlige udtryk og formsprog. Vi vil blandt andet diskutere tredimensionelle former og virkemidler, skulpturelle elementer og dekoration vs. ren form.

Du vil på kurset blive introduceret for forskellige klassiske teknikker med et primært fokus på pladeteknik, håndmodellering og støbning med flydende ler i gipsforme.

Keramik tager tid og en uge går stærkt, når leret også skal tørre og brændes. Det bliver et intenst og tætpakket forløb med vægt på en eksperimenterende og legende tilgang til leret. Fokus ligger på proces og formforståelse i
udarbejdelsen af keramiske genstande i mindre skala.

Udover daglige fælles introduktioner vil undervisningen hovedsagligt foregå gennem individuelle samtaler og vejledning.

Det kræver ingen erfaring med keramik for at deltage på kurset.


Læs om værkstedet for Keramik