Keramik (kurset er optaget)

Kursus A: 15. juni – 22. juni, 2019 ( 4200 kr. )

Støbemasse Eksperimentarium
Ler har uanet varianter af konsistens, farver og anvendelses muligheder. Variant til at bygge i store størrelser eller en anden til at dreje i e.t.c. På dette kursus vil vi fordybe os i porcelæn og stentøjs støbemassen og fokusere på de mere spontane og hurtige processer.

Støbning er en produktions metode der er anvendelig for at kunne lave mange eksemplarer af samme genstand. Det kræver et grundigt forarbejde at lave støbeforme i gips. Støbegods har også sit helt eget udtryk sammenlignet med drejet eller moduleret genstande. Du kan få utrolig fine og præcise kurver eller aftryk eller opnå meget tynde vægge. Men man kan også arbejde mere frit med støbemassen og udnytte støbemassens gode evne til aftrykket. Opfinde nye støbeforme og opnå et unika værk og udtryk.
Du inviteres til støbemasse eksperimentarium.

Der vil blive arbejdet, nørdet og eksperimenteret med støbemassen på alle tænkelige alternative måder.
Hvordan kan man arbejde mere spontant og frit i støbemasse? Kan man støbe i sand, løst gips, brød, mel, jordhul, træ, tekstil, papir, pap, nullermænd, en vante, eller? Hvilke aftryk og udtryk vil det give? Hvordan kan man hurtigt lave en engang støbeform? Vi vil også beskæftige os med dekoration i form af indfarvet støbemasse og gravere, male, trykke, lag på lag, hælde os til dekoration.
Eksperimenterne vil tage udgangspunkt i principperne for de traditionelle støbe teknikker. Ud fra den viden vil vi eksperimentere os frem til nye og unikke forme og udtryk.
Der vil blive stillet opgaver, hvor efter du selv kan eksperimentere løs. Det handler om at opfinde og udforske teknikker og udtryk, således at du kommer hjem med erfaring og et nyt idekartotek.
Det bliver en sjov og intensiv uge i værkstedet.

Der vil kun blive brændt i EL ovn.
Der skal regnes med et materiale forbrug mellem ca. 600-1200 kr. og ca. 200 i fælles udgifter.
Medbring arbejdstøj og værktøj hvis du har det. (Der er lidt fælles værktøj, ellers kan der købes skolens butik). Der må ikke medbringes eget ler.
Vi ses i keramikværkstedet.

Tilmelding
Læs om værkstedet for Keramik