Keramik

Efterår 2022, Eftermiddagsfag, Fag i 1. periode E22

På dette keramikhold, vil vi have fokus på skulpturel form og materiale.
Som keramiker arbejder du med 3 dimensional formgivning forankring i et bestemt materiale, nemlig leret og hele det brede spektra af udtryk, arbejdsmetoder og kunstneriske felter. Det kræver kendskab til det organiske materiale som man opnår ved at udforske og udfordre leret og processen, Lave prøver og prøver og prøver.

Første gang jeg fik leret i hænderne var det som at komme hjem. Det kunne tilfredsstille/muliggøre arbejdet med og i den 3 dimensionale verden. Største delen af vores verden/hverdag er FORMgivet… Både i forhold til funktion, æstetik og det kunstneriske felt. Hvilket hver dag minder os om vigtigheden af formgivning med omhu og omtanke.
Hvad gør en form god, stærk, vag, beskrivende, frastødende etc.? Vi vil undersøge hvilke udtryk man kan opnå med leret og hvordan du kan udforske dit udtryk som kan bruges skulpturelt.

Det plastiske materiale, ler er unikt udtryksmiddel. Du kan arbejde i leret i mange forskellige stadier og blive ved med at tage af og på. Leret er oplagt at bruge til færdige værker og genstande, og som skitse materiale. På dette kursus vil vi udforske hvilke udtryk lerret kan indtage rent skulpturelt. Det handler om at få hænderne i leret, få praktiske erfaringer, som man ikke kan tænke sig til.

Igennem opgaver vil i arbejde mere grundlæggende med Skulptur og formelementer samt grundlæggende teknikker der gør det muligt at opnå det ønskede udtryk og funktion. De sidste uger kan kan du arbejde med eget projekt. Du skal komme nærmere dit udtryk og arbejdsproces.
Den keramiske proces er lang og man skal derfor være indstillet på at være arbejdsom.


Læs om værkstedet for Keramik