Keramik

Efterår 2018, Fag i 3. periode ( 12. nov – 15. dec ), Værkstedsfag

Kurset handler om formforståelse, proces og materiale.
Ved at have en undersøgende tilgang til et specifikt materiale, lære du en masse om proces, projektforløb/planlægning, innovation, form og selvfølgelig materiale-kendskab og teknikker.
Leret er et plastik materiale hvor du kan blive ved med at tage af og lægge til, næsten i det uendelige. Du kan bearbejde materialet i alle stadier af processen og dog er der tekniske begrænsninger. At arbejde i det keramiske felt er en leg og undersøgelse af den 3 dimensionale verden og dens udtryksformer. Har man først oplevet lerets potentiale er det svært at slippe det igen.
Med fokus på formsprog og formforståelse arbejder vi med skala, oversættelse fra 2D til 3D og fra et materiale til et andet, ideudvikling og udtryksformer og virkemidler, der skal bidrage til at du bliver klogere på din egen arbejdsproces. Vi blander den klassiske tilgang og teknikker med det eksperimenterende.
I vil blive præsenteret for kunstnere, formgivere, designere og industriens arbejde med leret. Der vil blive individuelle og fælles opgaver og ende op med et længere forløb, af eget formuleret og færdig udført projekt.


Læs om værkstedet for Keramik