Installation & projekt

Eftermiddagsfag, Fag i 2. periode ( 2. mar. – 12. april )

Værkstedsfaget Installation og Projekt tager udgangspunkt i samtidskunstens åbne brug af materialer, medier og rum.

Alt fra gips til kålhoveder, kan bruges som skulpturelt materiale og ruminstallationer kan bygges op med bildæk, levende kaniner, lys, lyd og video. På værkstedet skal vi arbejde med og finde nye vinkler på en række forskellige medier og materialer. Vi undersøger hvordan de traditionelle kunstneriske medier og hverdagens objekter kan indgå i små og store installationer og hvordan får man produceret et værk som både kan bære betydninger og fungere visuelt og rumligt.

Værkstedet fokuserer på at give et indblik i de kunstneriske processer og undersøgelser, der ligger til grund for at kunne udvikle en selvstændig arbejds- og værkform. Vi starter forløbet med en række øvelser og derefter skal vi arbejde med at udvikle idéer og planlægge arbejdsprocesser i en eksperimenterende undersøgelse af personlige temaer og udtryk, så de finder deres mest præcise udtryk.

Der bliver korte introduktioner til skulpturteori og installationskunstens historie. Vi skal se på forskellige kunstneres værker og praksis som inspiration for det videre arbejde.

“Den kreative proces udføres ikke af kunstneren alene; betragteren bringer værket i kontakt med den ydre verden, ved at tyde og tolke dets indre kvaliteter og tilføjer dermed sit bidrag til den skabende handling”. (Marcel Duchamp)

Martin Kippenberger - The Happy End of Franz Kafka's America

“The Happy End of Franz Kafka’s America.” (1994)
Martin Kippenberger.


Læs om værkstedet for Installation / Rum
Læs om værkstedet for Skulptur