Grafik

Fag i 3. periode F22, Forår 2022, Værkstedsfag

Grafik er en visuel mangfoldighed af forskellige former for teknikker og udtryk. I dette værksted kommer du til at arbejde med en række grundlæggende trykteknikker som træsnit, linoleumstryk, kobbertryk og monotopier, med papiret som det gennemgående materiale.

Her kan du arbejde med mange grafiske udtryksformer, med mulighed for at blande dem efter behov, og fordybe dig i enkelte af dem efter eget valg. Gennem forskellige opgaver eksperimenterer du med det grafiske sprog og udtryk, og producerer egne billedundersøgelser for at udforske og opdyrke dit personlige grafiske udtryk.

Vi skal radere, ridses, snitte, ætse, tegne og eksperimentere med både store og små motiver og serier af tryk. Undervejs ser vi på grafikken i historisk kontekst, og i samtidskunsten og hvordan grafik bruges af aktuelle kunstnere, herunder forholdet mellem teknik, indhold og kontekst. Tegning og grafik går ofte hånd i hånd, men det er ingen forudsætning at kunne tegne, for at lave grafik. Det vigtigste er nysgerrighed i forhold til de grafiske teknikker, udtrykket og processen.


Læs om værkstedet for Grafik