Grafisk Værksted (kurset er optaget)

Kursus D: 21. juli – 3. august, 2019 ( 6400 kr. )

Med udgangspunkt i kursusdeltagernes forudsætninger og ønsker, udforskes en række klassiske og nye grafiske teknikker i et stort og veludrustet grafisk værksted. Til tryk og billeder henter vi inspiration i en blanding af fotos, tegninger og andet billedmateriale, medbragt eller produceret på stedet. De samlede materialer kan trykkes som selvstændige udtryk, eller kombineres med andre teknikker.

På kurset kan du samlet set prøve en lang række grafiske udtryksformer med mulighed for at blande dem efter behov, samt fordybe dig i enkelte af dem efter eget valg, Der stilles opgaver, eksperimenteres med det grafiske sprog og udtryk, og foretages egne billedundersøgelser med henblik på at udforske og opdyrke det personlige grafiske udtryk. Hertil kommer oplæg om inspirerende kunstnere i form af daglige morgensamlinger, korte oplæg, bøger, video, kunstfaglige diskussioner og billedgennemgange med henblik på gensidig inspiration og indsigt. Forskellige emner som model, landskab, portræt og højskolens omgivelser kan desuden danne grundlag for registreringer i form af tegninger med bla. blyant, kridt, monotypier og andre materialer som kan omsættes direkte til grafiske udtryk i værkstedet.

Kurset finder sted i et stort veludrustet grafisk værksted med alt hvad vi skal bruge. Det er hensigtsmæssigt at medbringe eget værktøj hvis man har det, og tilskårne kobberplader helst 0,6 mm tykkelse, (vi bruger kun kobberplader pga. ætseforhold og holdbarhed), samt værkstedstøj fx forklæde Vi har adgang til computer og printer på højskolen og øvrige supplerende materialer kan bestilles og købes på stedet i butikken.

Tilmelding