Fotografi

Kursus D: 22. juli - 4. august, 2018 ( 6350 kr. )

“Fotografi og kunsten at se”
Kurset lægger vægt på at inspirere og udvikle jeres eget fotografi. I vil få opgaver og udfordrende øvelser, som vil skærpe det fotografiske øje – og alle opgaver kan løses ud fra jeres egne forudsætninger. Det er altså ikke så meget teknikken, som tanken, der tæller. Opgaverne vil handle om komposition i landskabet, om stilleben og portrættet, og vi vil i fællesskab kikke på jeres arbejde i kursusforløbet, men vi kan også kikke på jeres tidligere arbejde med fotografiet, hvis dette ønskes.
Jeg vil fortælle om fotografiet i form af introducerende foredrag, som både handler om den historiske udvikling, fotografiets kulturelle gennemslagskraft og dets kunstneriske potentiale – og jeg bruger denne ramme som oplæg til kursets opgaver; og som afsæt til at se på nogle af alle tiders store og inspirerende fotografer – kendte og mindre kendte, og dem jeg selv er fascineret af.
Til efterbehandlingen af fotografiet vil vi se på Adobe Photoshop, men andre redigerings-programmer er også velkomne. Så medbring gerne eget kamera, stativ og evt. bærbar PC/Mac med det foretrukne software. Udstyr kan også lånes på Kunsthøjskolen.

Kurset er åbent for såvel den øvede som nybegynderen – vigtigst er lysten til at dykke ned i fotografiets muligheder. Kurset giver dig muligheden for at eksperimentere med og styrke dit personlige fotografiske udtryk.

Højskolen råder over digitale spejlreflekskameraer, fotolamper og stativer til udlån og en professionel inkjet-printer.

Tilmelding