kl. 16:00

Koncerten er en del af Theatre of Voices Festival 2024

Køb billetter til koncerten hos Billetto, på linket her: Billet – Theatre of Voices: Gertrude Stein Inherits the Tango

GERTRUDE STEIN INHERITS THE TANGO

Denne koncert er fyldt med nye oplevelser; stemmer, guitarkvartet og visuals. Hør et helt nyt dansk værk, bestilt af Theatre of Voices, og danske førsteopførelser af nye værker fra Storbritannien og Argentina.

Programmet indledes med et nyt værk af den britiske komponist Gabriel Jackson. Hans værk bruger et digt af den skotske digter Ian Hamilton Finlay, der med sin store passion for arkitektur, landskab og poesi, skabte en park i Skotland med sten, som han fik indgraveret sine digte på. I dette værk sætter Jackson 1960’ernes konkrete poesi i lyd med inspiration fra det 15. århundredes musiktradition og med tråde til nutidens musik.

Den danske komponist Signe Lykke har sammensat tekster af den amerikanskfødte forfatter Gertrude Stein. Som central figur i Paris fik Stein stor betydning for udviklingen af moderne kunst og litteratur – og blev senere hen ligefrem kaldt den amerikanske modernismes moder. Hendes tekster er på finurlig og abstrakt vis helt sine egne, ligesom Signe Lykkes utraditionelle vej ind i kompositionsmusikken bringer nye klange med sig.

Med referencer til både argentinsk tango og spaghettiwesterns, bruger komponisten Pablo Ortiz en tekst af Sergio Chejfecs om den Argentinske nationale litteraturs episke helt, gauchoen Martin Fierro. Værket er komponeret for fire guitarer og tre kvindestemmer, og derfor ledsages Theatre of Voices af både Scandinavian Guitar Duo og Copenhagen Guitar Duo.

Køb billetter til koncerten hos Billetto, på linket her: Billet – Theatre of Voices: Gertrude Stein Inherits the Tango

Program
Gabriel Jackson – The dancers inherit the party (dansk førsteopførelse)
Signe Lykke – The writings of Gertrude Stein (working title) (uropførelse)
Pablo Ortiz – Teatro Martin Fierro (dansk førsteopførelse)

Medvirkende
Else Torp
Kate Macoboy
Anna Caroline Olesen
Laura Lamph
Miles Lallemant
Paul Bentley-Angell
Edward Woodhouse
Jakob Skjoldborg
Luís Toscano
Jakob Bloch Jespersen
William Gaunt

Paul Hillier, dirigent og kunstnerisk leder

Per Pålsson, guitar
Jesper Sivebæk, guitar
Allan Sjølin, guitar
Martin Buono, guitar

Arrangementer

Kunsthøjskolen fejrer i samarbejde med Socialdemokratiet i Holbæk Kommune Grundlovdag onsdag d. 5. juni kl 14.00-17.00. Alle er velkomne, store som små. Tag familien og...
Koncerten er en del af Theatre of Voices Festival 2024 Køb billetter til koncerten hos Billetto, på linket her: Billet – Theatre of Voices: Gertrude...

Se alle aktuelle arrangementer ->