kl. 20:00 – 21:00 på Kunsthøjskolen i Holbæk

Hesselholdt & Mejlvang arbejder konsekvent som et firma-brand og har med stor konsekvens udviklet et samarbejde, hvor det ikke er muligt at spore et bestemt indhold eller udtryk tilbage til den enkelte kunstner.

De anvender en række forskellige medier for at skabe deres særegne udtryk, men arbejder dog overvejende med klassiske udtryk som skulptur, keramik, fotografi, installation og store scenografiske opstillinger.

Med humoristisk nerve approprierer de forskellige objekter og løsrevne fragmenter fra hverdagens visuelle kultur og sætter dem ind i nye overraskende og ofte afslørende sammenhænge.

fra kunsten.nu kunsten.nu/journal/ugens-kunstnere-hesselholdt-mejlvang/

Hesselholdt & Mejlvang’s eget site: hesselholdt-mejlvang.dk

Dem med de blege flag
Hesselholdt & Mejlvang, det er dem med de blege flag, lyder beskrivelsen rundt om, når man spørger. De har i årevis arbejdet med farvenuancer på flag og hud som en kommentar til både den vågne og den latente racisme. Som de berømte pandabjørne, der sanser jordskælv, inden de sker, arbejder duoen på forkant med virkelighedens begivenheder.

”Vi har lavet mange ting i vores kunst, som fandt sted, lige inden det bragede løs i samfundet rundt om os. Vi arbejdede for eksempel med hudfarver og betydningen af de mange nuancer, længe inden Bjørn Borg kom med sin underbukse-kollektion i forskellige hudtoner.”

Duoen har i flere sammenhænge lavet installationer med hudfarver og symboler med den lyseste farve som den vigtigste. Jo mørkere en hudfarve, desto mere ubetydelig. Med humoristisk nerve approprierer de forskellige objekter og løsrevne fragmenter fra hverdagens visuelle kultur og sætter dem ind i nye overraskende og ofte afslørende sammenhænge. Deres arbejdsmetode er en overdreven brug af ideologiske symboler.

En kunstnerisk strategi som filosoffen Slavoj Zizek betegner som over-identificering. Det er en avant-gardestrategi, hvor magtsymboler blotlægges via overdrivelse. Og med deres ekstreme markering af flag og hudfarve fremprovokerer de en frugtbar tvivl, der tvinger beskueren til selv at tage stilling: Hvad sker der her?
fra: Kulturmagasinet Fine Spind

This Moment Is The Beginning 9. Februar – 31. August 2019 Thorvaldsens Museum

Snart vil et stort hvidt flag og en hvid blomsterkrans kunne ses på sejrsgudinden på taget af Thorvaldsens Museum. I en ny stor udstilling går kunstnerduoen Hesselholdt & Mejlvang i dialog med Thorvaldsen, og skaber en totalinstallation, der forholder sig til Thorvaldsen og hans politiske samtid. En tid hvor revolutionære ideer blomstrede, og klassernes fronter blev rystet.

thorvaldsensmuseum.dk/det-sker/this-moment-is-the-beginning

I vores færden på de danske gallerier og kunsthaller støder vi ofte på værker af Hesselholdt & Mejlvang. Altid fanges vi af en lys og indbydende æstetik, men snart konfronteres vi med et anderledes mørke – foruroligende sandheder som vi nær havde overset.

studio visit hos hesselholdt mejlvang – idoart.dk

Arrangementer

Kunsthøjskolen fejrer i samarbejde med Socialdemokratiet i Holbæk Kommune Grundlovdag onsdag d. 5. juni kl 14.00-17.00. Alle er velkomne, store som små. Tag familien og...
Koncerten er en del af Theatre of Voices Festival 2024 Køb billetter til koncerten hos Billetto, på linket her: Billet - Theatre of Voices: Gertrude...

Se alle aktuelle arrangementer ->