kl. 20:00 – 21:30

Peder Rasmussen, f. 1948, er uddannet keramiker fra Herman A. Kähler i Næstved og kunstskoler i Italien 1966-71. Peder Rasmussen har delt værksted med keramiker Karen Bennicke siden 1972, er repræsenteret på adskillige museer og har deltaget i et hav af udstillinger. Han har desuden selv kurateret flere keramikhistoriske udstillinger, bl.a. Kähler Keramik på Designmuseum Danmark.

Selv om formen er vigtig, så er det billedsiden, der betyder mest for mig. Mangfoldigheden af påtrængende figurationer har altid været mit påskud til at lave endnu en billedvase. Menneskefiguren er som regel det centrale i dekorationerne, ofte i kombination med ornamentale elementer eller involveret i forskellige aktiviteter. Mellemmenneskelige relationer og vores forhold til naturen er et par af mine genkommende temaer, men generelt er emnekredsen ret bred.
– Peder Rasmussen, www.pederramussen.dk

Peder Rasmussen var formand for Statens Kunstfonds Udvalg for Kunsthåndværk og Design i årene 2011-13, og har skrevet talrige artikler og flere bøger om keramiske emner – senest “Keramikkens Sprog – Mesterværker i dansk keramisk kunst” som udkom i november 2021. Peder Rasmussen er modtager af Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse.

Website: www.pederrasmussen.dk
Instagram: peder.d.2.rasmussen

Foto: Peder Rasmussen, værker fra udstillingen KUZA NAMA (2017)

Arrangementer

Kunsthøjskolen inviterer til Grundlovsdagsarrangement onsdag d. 5. juni kl 14.00-17.00. Nærmere information og program for dagen er på vej.    
Koncerten er en del af Theatre of Voices Festival 2024 Køb billetter til koncerten hos Billetto, på linket her: Billet - Theatre of Voices: Gertrude...

Se alle aktuelle arrangementer ->