kl. 19:30 på Kunsthøjskolen i Holbæk

Film & lyd performance: “Himmelskibet” med live-lyd af Jakob Draminsky

“Himmelskibet” er en utopisk fortælling fra filmens barndom og den første nogensinde fuldlængdes sci-fi film. Filmens pacifistiske kærlighedsbudskab var en reaktion på Første Verdenskrig, og manuskriptet blev skrevet på bestilling af Nordisk Films grundlægger Ole Olsen i håbet om at kunne bevæge verden til fred med et moderne moralspil.

Filmen vises med live-lyd af lydkunstner Jakob Draminsky – komponist og performer med interesse for musikalske fortællinger, lydkunst, musique concréte, improvisation og intermedia. Draminsky udforsker mulighederne i elektronisk modulation af akustiske lydgivere og den menneskelige stemme. Flere af hans lydinstallationer, hans værker for klassiske kammerensembler og hans otte mini-operaer – skabt i samarbejde med bla. De Ni Trin, Musikteatret Undergrunden, forfatteren Peter Laugesen, den katalanske digter Enric Casassas og det japanske Noh ensemble, Ryokusenkai – er led i denne proces.

Udover arbejdet med de mere konventionelle instrumenter har Draminsky desuden gang i en fortløbende undersøgelse af sammenhængen mellem visuel og klanglig perception. Det sker bla. i hans live-lyd-til-video-projekter, MovieOnics og hans konkretlyds-aktioner, der ofte baserer sig på mindre og middelstore redskaber fra byggesektoren, på elektrisk og akustisk køkkenudstyr eller på hans samling af klokker og bjælder fra nær og fjern. Fra 1990 til 2007 var han tilknyttet den eksperimentelle scene for lydkunst i Barcelona og blev i 2014 cand.mag. fra Japanstudier ved Københavns Universitet med speciale i kulturteknologiske fortællinger.