kl. 20:00 – 21:30 på Kunsthøjskolen i Holbæk

Christina Capetillo (f. 1964) er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskole (1995).
Hun har siden 1997 undervist i landskabskunst på Arkitektskolen, nu på Institut for Bygningskunst, By og Landskab.

Hun modtog i 2010 en ph.d.-grad for projektet “Det sammensatte. Samtidslandskabets fotografi”.

Hun har modtaget flere arbejdslegater og præmieringer, som Marie og Victor Haagen-Müllers Hæderslegat i 2013 og er repræsenteret i offentlige samlinger på bland andet Skagens Museum og Museet for Fotokunst, Brandts.
I sit arbejde udforsker Cristina Capetillo naturen i kulturen og kulturelle spor i landskabet. Hun udvælger og skaber hierarkier, fokuserer og sorterer, for således at forme ’land’ til ’landskab’ og ’mellemrum’ til ’rum’. Gennem hendes fortolkning gøres naturen nærværende, landskabet bliver begribeligt, og byens overskudsrum bliver til steder.

Hendes billeder giver os tavse redskaber til at forsøge at skelne mellem natur og u-natur med en indbygget forståelse af det umulige i netop dét projekt. Capetillo undersøger, hvordan man som menneske konfronteres med sin egen midlertidige eksistens, og sammenstiller enorme geologiske tidspand med de kulturelle transformationer, som bygninger og bygningsrester repræsenterer.

Hun skærer tværsnit igennem landets foranderlige rum, vores tid og vores landskaber. Hun udpeger steder og retninger, vi sjældent ser, og viser os hvorfra vi egentlig kommer.”

Arrangementer

Kunsthøjskolen inviterer til Grundlovsdagsarrangement onsdag d. 5. juni kl 14.00-17.00. Nærmere information og program for dagen er på vej.    
Koncerten er en del af Theatre of Voices Festival 2024 Køb billetter til koncerten hos Billetto, på linket her: Billet - Theatre of Voices: Gertrude...

Se alle aktuelle arrangementer ->